14 Nisan 2009

Zahireciler, Kızıltepe'de pazar kuracak

Kızıltepe Zahireciler Derneği, kongrede oy çokluğu ile alınan karar gereği yeni buğday pazarının inşaatına bu yıl başlayacak.
http://resimler.haberler.com/haber/547/kiziltepe-zahireciler-dernegi-yeni-bugday_o.jpg
Kızıltepe Zahireciler Derneği, kongrede oy çokluğu ile alınan karar gereği yeni buğday pazarının inşaatına bu yıl başlayacak.
Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, açıklamasında, buğday pazarının yer seçimi sırasında esnafın, resmi kurumların ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de görüşlerini aldıklarını belirtti. Öter, Kızıltepe'nin, hububat pazarı olarak Türkiye'de Konya'dan sonra ikinci sırada bulunduğunu anlattı.

Öter, "Kızıltepe, Mardin ve 9 ilçesinin yanı sıra Habur sınırına kadar olan esnaflarımızın da pazarı konumundadır. Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak bu potansiyelin farkındayız. Bu yıl Viranşehir yolu Akziyaret köyü mevkiinde 200 dönüm arazi üzerinde kurulacak buğday pazarının bu ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede olması gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz." dedi.

Buğday pazarının Türkiye'ye yakışır bir yer olacağını kaydeden Öter, bu konuda kurum ve kuruluşlar ile tüm yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum