Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde; gençleri, gençlik çalışanlarını ve gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek olan Uluslar arası GAPGENÇ Festivali Mardin’de start aldı.
GAP, Mardin Valiliği, SİSCO ve Netron Bilgisayar tarafından ortaklaşa edilen organizede Türkiye’nin 40 değişik illerinden gelen 600 öğrenci 8-11 tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirilen GAP Gençlik Festivali, gençliğin katılımını temel alan GAPGENÇ Festivali ile, gençlik grupları arasındaki iletişimi ve paylaşımı sağlamak üzere yeni açılımlar ve yeni ortaklıklar kurulması, farklı yerellerden gençlerin ortak katılım araçları geliştirmesi ve paylaşmasına yönelik bir platform oluşturulması hedeflenerek yola çıkıldığı açıklandı.
Festival kapsamında Cumhuriyet meydanında kurulan stantlarda fotoğrafçılık, sosyal haklar, gençliğin katılımı, aktif vatandaşlık, heykel, resim, seramik, ritim gibi 42 adet atölye çalışması, 35 kültür-sanat, 9 konser, 10 sergi ve 60 kuruluşun katılımı ile kurulan stantlarda herkes kendi ilinin tanıtımını ve çalışmalarını anlatıyor. Teması ‘Değişim İçin Paylaşım’ olan ve yerelden, ulusaldan ve yurtdışından gençlerin katılımıyla dört gün süreceğini belirten Gap Genç Festivali Basın ve Görsel işler Sorumlusu Meltem Üçler, Festival’e öncelikli olarak GAP Bölgesindeki illerden gençler ve gençlik kuruluşlarının katılımı ile beraber, Türkiye’den 40 ilden ve 7 ülkeden -Sırbistan, Gürcistan, İngiltere, Güney Kore, Estonya, İtalya ve Fransa- gençler ve gençlik kuruluşlarının katıldığını söyledi. Mardin de 2 gün önce gerçekleşen katliamın ardından, festivalin içeriğinde değişiklik yapma kararı aldıklarını ifade eden GAPGENÇ Festivali Basın ve Görsel İşler Sorumlusu Meltem Üçler, “Mardin’de yaşanan talihsiz olaydan dolayı tüm festival ekibi oldukça üzgünüz. Fakat bununla birlikte GAP GENÇLİK FESTİVALİ, bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlandı. Teması "Değişim İçin Paylaşım" olan bir festivalin yapılış şeklinin değil içeriğinin yani ‘paylaşım’ın esas olması gerektiğini düşündüğümüzden ‘değişim’ için bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Bu nedenle organizasyon ekibi olarak festivalin iptali ya da ertelenmesi değil, formatının değişimi yönünde karar aldık.”dedi.
Gençliğin toplumsal sorunlara karşı tepkisini koyması gerektiği hatta acıyı da paylaşması gerektiği fikrinde olduklarını anlatan Üçler şunları söyledi.”Mevcut durumda festival içerisinde düzenlenecek olan atölye, kültür sanat etkinlikleri paneller, sergiler, söyleşiler aynen devam edecek fakat festival içerisinde yer almasını planladığımız ana konserler yapılmayacaktır. Festival ekibi olarak bu organizasyonun gençlerin kendilerini ifade ettikleri ve toplum içerisindeki duruşlarını sergiledikleri bir platform olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, çok coşkulu bir yürüyüşle yapılması planlanan festival açılış yürüyüşünü, siyah tişörtlerimizi giyerek gerçekleştirmeyi ve yaşanan bu trajediye tepkimizi sessiz bir yürüyüşle göstermeyi planlıyoruz”
www.habermardin.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum