12 Mayıs 2009

Bilge Köyü Kadınlarına 'Kurs' Verilecek

Bilge Köyü’nde eşlerini kaybeden kadınların bundan sonra daha iyi bir zaman geçirmeleri ve kaybedilen canların getirdiği ruhsal sorunlardan bir an önce kurtulabilmeleri için yetkililer çeşitli tedbirler alıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifehld.jpg
AK parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Bilge Köyünde yakınlarını kaybeden kadınların ve genç kızların Psikolojik ve sosyolojik açıdan rehabilitasyonunun sağlanması için çeşitli projelerin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Milletvekili Mehmet Halit Demir, Bilge Köyü kadınlarının içinde bulunduğu travmanın etkilerinden biran önce kurtulabilmeleri için sosyal yaşama biran önce katılmalarının gerektiğini savunarak, “Bilge Köyünde yaşanan acı olayın üzerinden günler geçti ancak içimizde yarattığı üzüntü ve toplumumuzun üzerinde yarattığı tahribat hala tazeliğini koruyor. Bölge milletvekilleri olarak bizim öncelikli gayemiz öncelikle olaydan etkilenen köy sakini kadınlarımızın ve kızlarımızın sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamaktır. Bu konuda halk eğitim merkezlerimizle birlikte bir çalışma yaparak kadınlarımıza özel, diledikleri alanda meslek edinme kursları açmaktır. Köy yerinde açılacak olan bu kurslara çekmeyi çalışacağımız kadın ve kızlarımız hem bir nebze de olsa acılarını unutmaya çalışacak ve yaşadıkları travmanın etkisinden uzaklaşacaklar hem de sosyal yaşama ilk adımı da atmış olacaklar. Kadınlarımız bu kursların sonunda meslek edinecekleri alanlarda iş kurma konusunda gerekli tüm kolaylıklar sağlanacaktır.” Şeklinde konuştu.

Bilge Köyü’nde yaşanan olaydan kuşkusuz ki en fazla etkilenen kesimin çocuklar olduğuna dikkat çeken Milletvekili Demir, “Kadınlarımız için düşündüğümüz projeler kadar önemli olduğuna inandığım bir diğer konu ise olaydan geriye kalan 61 yetim yada öksüz çocuğumuzun eğitimlerini sürdürmeleridir. Bu konuda gerçekten önemli bir sorumluluk bizleri bekliyor. Toplumumuz cehaletten çok çekti, çekmeye de devam ediyor. Yaşanan acı olaydan arda kalan çocuklarımızın topluma yararlı birer birey olarak yetişebilmeleri bizim boynumuzun borcudur. Bölge Milletvekilleri olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Çocuklarımız Olaydan sonra dün yeniden ders başı yaptılar. Bilge Köyü’nde birde anaokulu açıldı. Rehabilitasyon çalışmalarında üç ayrı ekip halen çalışmalarını sürdürüyor, bu ekipler köyde uzun süre kalacaklar. Geçmişi geri getirme ve olaları bir kalemde silme gibi, insan üstü bir gücümüz olmadığına göre şimdi bir tek gayemiz var oda geride kalan özellikle çocuklarımıza iyi bir eğitim alanı yaratma bir diğer konu ise Kadınlarımızın sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamaktır”dedi.

Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve diğer milletvekilleri ile birlikte köyü yeniden ziyaret edeceklerini belirten Milletvekili Demir, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hükümet olarak gerek siyasal gerek sosyal gerekse de ekonomik alında alınması gereken tedbirlerin üzerinde çalışılacağını söyledi.
İsmail AYDOĞAN
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum