8 Mayıs 2009

Bilge Köyündeki Cuma Hutbesinde Birlik ve Beraberlik Çağrısı Yapıldı

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesinin ardından ilk kez cuma namazı kılındı. Yüzlerce kişinin saf tuttuğu cuma namazında verilen hutbede birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/161/bilge-koyundeki-cuma-hutbesinde-birlik-ve_o.jpg
Hutbeyi okuyan Mazıdağı Müftülüğü'nde görevli imam Atilla Tanrıverdi, İslam dininde kan davası, töre cinayeti ve husumetin bulunmadığını belirterek, "Yüce Rabbimiz Kur'an'da, (Kim suçsuz bir yere bir insanı öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insanı ölümden kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibidir) buyurur. Çoluk, çocuk, yaşlı ve kadın demeden 44 kişinin öldürülmesi toplum olarak geldiğimiz ahlaki ve psikolojik durumun bir sonucudur. Kan davası, töre ve husumetin başka bir adla izahı mümkün değildir." dedi.

Bu tür olayların bölgede bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "Silahların olmadığı ve kanın akmadığı güzel yarınlar için toplumu eğitimle öğretimle aydınlatmamız gerekiyor. Bunun için de eğitime büyük önem vermeliyiz. İnşaallah bir daha bu tür olaylar yaşanmaz." diye konuştu.

Cuma namazından sonra katliamda ölenler için dualar edildi. Öte yandan, birçok vatandaş evini terk edince, Bilge köyü hayalet köy görünümüne dönüştü. Boşaltılan evlerin çevresinde jandarma ekipleri nöbet tutuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum