3 Mayıs 2009

Bölge'nin En Güzel Kur'an-ı Kerim Okuyanı Belli Oldu

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2008/09/kuran%20okuma.jpg
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışması, Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmada 10 il arasında Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan Hakkari Yüksekova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Tuğray bölge birincisi oldu.
DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Kur'an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışması'na Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel, Müftülük çalışanları, İmam Hatip Liseleri Müdürleri, Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Şanlıurfa Camii imam hatipleri, vatandaşlar ile il dışından yarışma için gelen öğrenci yakınları katıldı.
Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışması'nın açılışında Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve MEB Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu birer konuşma yaparak, yarışmaya katılan 10 ilin öğretmen ve öğrencilerine, davetlilere, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel'in Jüri Başkanlığında yarışmaya katılan Van, Bitlis, Batman, Siirt, Mardin, Hakkari Yüksekova, Şanlıurfa Suruç, Şırnak Cizre, Şanlıurfa Merkez, Diyarbakır illeri temsilcileri jüri üyesi olarak yerlerini aldılar.
Sırasıyla Van, Bitlis, Batman, Siirt, Mardin, Hakkari Yüksekova, Şanlıurfa Suruç, Şırnak Cizre, Şanlıurfa Merkez, Diyarbakır illeri İmam Hatip Liseleri öğrencileri Kur'an-ı Kerim'den bölümler okudular. Yapılan oylama sonucunda Hakkari Yüksekova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Tuğray'ın Kur'an-ı Kerim'i en güzel olarak Arabi makamda okuduğu kabul edilerek bölge birincisi seçildi. Yine Kur'an-ı Kerim'i en güzel olarak Türkçe makamda okuduğu kabul edilen Şanlıurfa Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Fatih Kahvecibaşı bölge ikincisi oldu. Batman İmam Hatip Lisesi öğrencisi İ.Halil Yakut ise bölge üçüncüsü oldu.
Yarışmanın sonunda Şanlıurfa Dergah İlahi Gurubu tarafından ilahiler okunurken, dereceye giren öğrencilere de kupaları, belgeleri, çeyrek altınları ve çeşitli hediyeleri MEB Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve 2. gelen Şanlıurfalı öğrencinin annesi tarafından verildi.
Yarışmaya katılan öğrencilerin tamamına çeşitli hediyeler verilirken, Dergah İlahi Gurubuna da plaket verildi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum