17 Mayıs 2009

Çiftçilere Yeni Sulama Makinesi Tanıtıldı

Kızıltepe İlçesi Gönlüce Köyüne Şanlıurfa'dan Getirtilen Tamburi Sulama Makinesi Çiftçilere Tanıtıldı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/640/kiziltepeli-ciftcilere-yeni-sulama-makinesi_o.jpg
Mardin'in Kızıltepe ilçesi Gönlüce köyüne Şanlıurfa'dan getirtilen Tamburi sulama makinesi çiftçilere tanıtıldı.
Sular Tarım Makineleri şirketinin müdürü İbrahim Şahin, makineyi hiç oynatmadan yaklaşık 25 dönüm arazinin rahatlıkla sulanabildiğini söyledi.

Şahin, ihtiyaca göre su miktarının kontrol edildiğini, bu sulama ile gübrenin suyla birlikte akıp gitmediğini kaydetti.

Makinenin kullanımının çok kolay olduğunu aktaran Şahin, fiyatının 42 bin TL olduğunu almak isteyenlerin devlet desteklerinden yararlanabileceğini vurguladı.

Kızıltepeli çiftçilerden Münir Koçhan, sulamacılara yıllık 7 bin TL verdiklerini hatırlatarak, "Devlet desteğiyle birlikte 3 yılda verdiğim parayı çıkarıyor. Hem verimde kazanırız hem de sulamacıdan kurtuluruz." dedi.

Yaklaşık 850 dönüm arazisi bulunan İmran Cengiz ise daha önceleri ancak 150 dönüme su verebildiğini ifade ederek, bu makine ile 350 ila 400 dönüm araziyi rahatlıkla sulayabileceğini, bu yüzden makineyi alacağını belirtti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum