5 Mayıs 2009

Dobelan mantarı yok satıyor

Nisan yağmurlarının ardından tarlalarda yetişmeye başlayan bir tür mantar olan dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen vatandaşın ilgisini çekiyor.
http://www.kenthaber.com/Resimler/2009/05/02/b4b57202-16c4-43ec-9fdc-cf86d9598b96.jpg
Hemen her yerde yetişebilen, ancak az yetişen patates benzeri bir tür olan dobelan mantarı, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatı da yüksek.Fiyatının yüksek olmasına rağmen mantara vatandaşlardan büyük ilgi gösteriyor.

İlkbahar ile birlikte dobelan mantarı toplamaya çıkan vatandaşlarda topladıkları mantarı, evde tüketiyor ya da semt pazarlarında ve market önlerinde satarak gelir elde ediyorlar.
İç Anadolu bölgesi ve Güneydoğu Anadolu'da daha yaygın olarak yetişen dobelan Nisan yağmurlarının ardından çıkıyor. Dobelan mantarları Kızıltepe'de kilosu 15 TL'den satılıyor

İsmail Aydogan
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum