8 Mayıs 2009

Eker: 10 kişinin delirmesinin tek sebebi olamaz

Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mardin'deki silahlı saldırı olayının göründüğünden çok daha karmaşık ve patolojik bir durum olduğunu söyledi.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/114783.jpg
Mardin'deki silahlı saldırının çok sayıda sebebinin olduğunu belirten Eker, ''Ortada bir plan var. Bu plan 50 kişiyi yok etmek için yapılmış. Eğer bunu 1 kişi yapmak istese (delidir, cinnet getirmiş) derim. İçinde 6-10 kişinin bulunduğu bir grubun topluca delirmesinin tek bir sebebi olamaz. Sevgisizliğin, merhametsizliğin, şiddetin hüküm sürdüğü yerlerde bunlar olabiliyor'' diye konuştu.

Bakan Eker, saldırının töre ya da namus cinayeti olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Töreye de namus cinayetine de elbette karşıyız. Ama bunların da kendine göre kuralları var. Hangi törede hamile kadını öldürmek, camide dua eden adamı öldürmek var? Bu vahşeti tarif etmek için sözlükte uygun bir kelime yok. Bu olayın tek bir sebebi de yok. Toplumun her kesimi, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, hepimiz düşünmeliyiz. Nasıl olur da insanlar toplu halde cinnet getirir? Sebepleri nelerdir? Bunu ne besliyor?''

Korucu sistemiyle ilgili bir soruya Bakan Eker, ''O da bunun bir parçası. Salt bu sisteme indirgemek de doğru değil. Bu insanlar korucu. Ellerinde silahlar var. Zanlılar da korucu, öldürülenler de korucu. (Korucu olduğu için cinayet işledi) demek doğru değil'' yanıtını verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum