3 Mayıs 2009

ENGELLİ KURSİYERLER BAŞKANDAN İŞ İSTEDİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1488_maxi.jpg
Belediyesi tarafından açılan Bilgisayar Kursunu tamamlayan 16 engelliye sertifika verildi. Sosyal Destek Programı (Sodes) kapsamında hazırlanan projede 2 Ay boyunca 16 engelli bilgisayar Muhasebe Eğitim Gördü.

Bedensel Engelli gençlere Milli Eğitim Bakanlığı Standartlarında Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi ile yeni kabiliyetler kazandırmak istihdam edilebilirlik imkanlarını artırmak ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayarlı Muhasebe sertifikası kazandırmak için açılan kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerler için sertifika törenin düzenlendi. Mardin Belediyesi`nde düzenlenen törende sertifikalarını alan engelliler, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu`dan iş istedi.Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Belediye bünyesinde engelli gençler için bilgisayar kursları açtıklarını belirterek, bu kurslara iştirak eden 16 engelli kurslarını başarılı ile bitirerek sertifika kazanmaya hak ettiklerini söyledi. Ayanoğlu, "Biz engelli vatandaşlarımızı ihmal edemeyiz. Onlarda bu toplumun birer ferdidir. Her alanda onlarında istihdama çalışmaya hakkı vardır. Bu kurslar sayesinde engellilerimiz de kamu alanında her kurumda çalışabilecek kapasiteye sahip oldular." dedi.

Başkan Ayanoğlu, Günümüzde artık işyerleri büyüklükleri ne olursa olsun kayıtlarını kalem ve defter kullanarak değil muhasebe paket programlarından birini kullanarak yaptıklarına dikkat çekti. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun konuşmasının ardından sorunlarını anlatan Engelli Kursiyerler Başkan Ayanoğlu’ndan iş istediler.

Başkan Ayanoğlu ise, Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek için Belediye bünyesinde kurulan Engelliler Danışma Merkezi aracılığıyla sorunlarına çözüm bulmak için çaba harcıyacaklarını belirterek, “ Ancak şu aşamada sorunlarını çözümü mümkün değil ancak size tavsiye proje bazında çalışmalar yaparak istenilen düzeye gelineceğine inanıyorum” şeklinde konuştu
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum