25 Mayıs 2009

Fast food, çocukların okuldaki başarısını düşürüyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/05/25/yemek.jpg
Çok fazla tüketilen fast food yiyeceklerin çocukların beyin gelişimlerini etkileyerek, öğrenme performanslarını düşürdüğü belirtildi.

Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, 5 bin 500 ilkokul öğrencisini kapsayan araştırma, haftada 3 kereden daha fazla hamburger ve patates kızartması yiyen öğrencilerin testlerde daha az başarı elde ettiklerini gösterdi.

Bazı öğrencilerin okuma-yazma ve sayısal testlerdeki skorları yüzde 16'ya kadar düştü. Araştırmada, Vanderbilt Üniversitesi'nden araştırmacılar 10-11 yaşlarındaki çocukların yeme alışkanlıklarını izledi ve bunu okuma ile matematik testlerindeki performanslarıyla karşılaştırdı.

Öğrencilerin yarıdan fazlasının son haftada 3 kezden fazla fast food yiyecek yediğini tespit eden araştırmacılar bu sonuçlar üzerine, fazla fast food tüketiminin düşük test sonuçları arasında bir ilişki olduğunu bildirdiler.

Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum