14 Mayıs 2009

Gap Genç Festivali Mardin’ de Yapıldı…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/gapgenc.gif
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gençleri, gençlik çalışanlarını ve gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Uluslararası GAP GENÇ Festivali Mardin’de yapıldı.

PTT binası önünden başlayan ve Cumhuriyet meydanına kadar devam eden GAP GENÇLİK Festivali yürüyüşüne katılan yüzlerce genç, Mardin’de yaşanan talihsiz olaydan dolayı siyah tişört giyerek sessiz tepki gösterdiler.

Gençlik grupları arasındaki iletişimi ve paylaşımı sağlamak üzere yeni açılımlar ve yeni ortaklıklar kurulması, farklı yerellerden gençlerin ortak katılım araçları geliştirmesi ve paylaşmasına yönelik bir platform oluşturulması hedeflenen GAPGENÇ festivaline; Mardin Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcısı Murat Girgin, Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu, bazı Sivil Toplum Kuruluşları, Türkiye’nin 40 ilinden ve 7 ülkeden (Sırbistan, Gürcistan, İngiltere, Güney Kore, Estonya, İtalya ve Fransa) gençler ve gençlik kuruluşları katıldı.

Gap Genç Festivaline katılmak üzere Mardin’ e gelen İngiltere vatandaşı Ashley Wernerde De Sondberg isimli genç, İngiliz Konsolosluğu’ nun Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyünde yaşanan katliam nedeniyle, kendisini arayarak Mardin’e gitmemesi gerektiğini söylediğini ancak, Mardin’in kendi ülkesi kadar güvenilir olduğunu, hiçbir tehlike hissetmediğini ve Mardin’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 60 STK, okul temsilcilikleri ve gençlik kuruluşlarının kendi çalışmalarını sergilediği fuar, Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Fuarda yerel ve ulusal çalışmaların yanı sıra uluslararası çalışmalar da tanıtıldı. Dört saat kadar süren fuar Mardin halkının ve turizm amacıyla şehre gelen insanların yoğun bir ilgi ve beğenisiyle karşılaştı. Özellikle yerel halk tarafından gezilen fuarda oldukça renkli anlar yaşandı. Fuarda çeşitli oyunlar ve mini yarışmalar düzenlendi. Bu yarışmalara çocuklar büyük bir ilgi gösterirken sevinçleri yüzlerinden okunmaktaydı.. Gün boyu renkli bir şekilde süren fuar gençlerin olduğu kadar yerel halkın da gençlik çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmasını sağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum