16 Mayıs 2009

GENÇLER FİLMLERİNİ MARDİN`DE ÇEKMEYE BAŞLADI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1572_maxi.JPG
Amerika Birleşik Devletleri State University of New York at Fredonia ve İstanbul `daki Atlantik Film, Mardin `de daha önce hiç gerçekleştirilmemiş bir projeye imza attı. Mardin dahil olmak üzere Türkiye `nin 6 şehrinden film yönetmek isteyen 12 `şer lise ve üniversite öğrencisi aldıkları eğitimden sonra şimdi kendi filmlerini çekip kurgu öğreniyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı`nın desteğiyle geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan proje tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden proje yöneticisi Nefin Dinç, öğrenciler kamera ve gerekli ekipmanı kullanmayı öğrendiklerini belirterek, dörder kişilik ekipler halinde hazırlanan kısa metrajlı filmlerin festivalde gösterileceğini söyledi. Gurupların konu ve senaryo seçimine karışmadıklarını, gençlerin, demokrasi, insan hakları, kadın hakları ve kültür çeşitliliği çerçevesinde şimdi kendi kısa filmlerini çektiklerini vurgulayan Nefin Dinç “Türkiye’de Mardin, Edirne, Antakya, Sivas, Konya, Artvin illerinin proje kapsamına alındı. Mardin’de 250 dolayında genç müracaat etti,Yaptığımız mülakatlar sonrasında elemelerde başarılı olan 12 genç eğitime tabi tutuldu. Çekimler tamamlanmak üzere, şimdi ekiplerimiz genç sinemacılara film montajı konusunda bilgilendiriyorlar. Amerika’da Newyork olmak üzer üç lokal kentte kısa filmler gösterime girecek. Türkiye’de de İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da düzenlenecek festivallerde gösterime girecek. Her guruptan bir öğrencimizi ABD’ye götürerek, oradaki gençlerle çalışma imkanı bulacak” dedi.

Öğrenciler çektikleri kısa filmleri, bilgisayar ortamında nasıl kurgulayacaklarını ve film haline nasıl getireceklerini öğrenecek, öğrencilerin ve proje ekibinin aktivitelerini Mardin`de proje sorumlusu Nefin Dinç`e ve proje asistanı Damla Durakçay` la birlikte paylaştı.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum