2 Mayıs 2009

Gönül Bekin Şahkulubey’den Bakanlar Kabinesi Değerlendirmesi

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, açıklanan yeni kabinede yer alan iki bayan bakan ile AK Parti’nin kadına verdiği önemi gösterdiğini söyledi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegonul.jpg
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bakanlar Kabinesini değerlendiren Mardin’in ilk bayan milletvekili olan Gönül Bekin Şahkulubey, Türkiye`de kadının siyaset sahnesindeki yerinin sembolik olmaktan çıktığını dikkat çekti.

Meclis'te bulunan 550 milletvekili arasında 50 bayan milletvekilleri sayısının AK Parti döneminde rekor sayıya ulaştığını belirten Şahkulubey, "Meclisteki sayısı bizim istediğimiz oranın çok da altında olmasına rağmen çok sevindirici bir olay. Kesinlikle bu oranı yükseltmemiz gerekiyor. Son kabinede bir önceki bayan bakanımız Nimet Çubukçu’nun yanında Selma Aliye Kavaf’ın da bakan olması biz bayanları çok sevindirdi."dedi.

Çağdaş, modern bir Türkiye için kadınların siyasette aktif hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahkulubey, “AK Parti, kurulduğu günden bu yana bayanlara büyük önem veriyor, vermeye de devam edecektir. Türkiye'de çok iyi örgütlenen kadın kollarımızla övünüyoruz ve içini de bilgili donanımlı dirençli, kabiliyetli, kapasiteli kadınlardan oluşturmak ve siyasi tarihimize damga vurmak istiyoruz. 5 yıl önce Doğu ve Güneydoğu'da tek bayan milletvekili varken bugün ise bölgeden 10 tane parlamentoda milletvekillerimiz var. Kadının artık karar alma mekanizmasına taşınmasında sayın başbakanımızın talimatıyla bir duruş var ve bunun meyveleri de artık alınmaya başladı. Biz bundan dolayı da çok mutluyuz."şeklinde konuştu.

Kadınların şimdiye kadar her seçimden önce çalıştırıldığını, sonra unutulduklarını vurgu yapan Şahkulubey, AK Parti’nin kadınlara verdiği önemi bakanlar kabinesini göstererek, kadınları siyasete davet etti.

"Kadınsız siyaset olmaz, olsa da büyük eksiklikler olur."diyen Şahkulubey, siyasette kadının duygusal zekâsını, bakış açısını, şefkatini, sabrını kazandırarak zenginleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şahkulubey, kadınlara yönelik yapılan ayrımcılığın ırkçılıktan daha beter olduğunu dikkat çekerek Mardin doğumlu olan Mehmet Şimşek’in kabinede yer almasına ise ayrıca Mardin adına sevindiğini sözlerine ekledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum