10 Mayıs 2009

Herkes Mardinli çocukları evlat edinmek istiyor ama..

Mardin'de Bige Köyü'ndeki saldırı sonrasında öksüz ve yetim kalan 48 çocuğu evlat edinmek için çok sayıda başvuru yapıldı.

Mardin'de Bige Köyü'ndeki saldırı sonrasında öksüz ve yetim kalan 48 çocuğu evlat edinmek için çok sayıda başvuru yapıldı. Ancak bu başvuruların önünde bir engel var.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Hamidi, mağdur olan vatandaşlara yönelik yoğun çalışma başlattıklarını, çalışmaya Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki sosyal hizmet uzmanlarının da katıldığını belirterek, her ekipte yaklaşık 10 kişi bulunduğunu, çalışmalara sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini kaydetti.
Hem annesi hem babası öldürülen 0-12 yaş 15 çocuk, 13-18 yaş 16 çocuk, annesini yitiren 10 çocuk, babasını kaybeden 7 çocuk olmak üzere toplam 48 çocuk belirlediklerini kaydeden Hamidi, bu çocukları sahiplenmek için çok sayıda kişinin kendilerine başvurduğunu söyledi.
“AKRABALAR ÇOCUKLARI VERMEK İSTEMİYOR”

Çocukları evlat edinmek için yurt dışından bile başvuranlar olduğunu kaydeden Hamidi, şöyle konuştu:

“Silahlı saldırıda anne ve babalarını kaybeden 48 çocuğu evlat edinmek için yurt içi ve dışından çok sayıda insan başvurdu. Şu anda yoğun başvuru var. Türk insanı çok iyi niyetli, bu çocukları bağırlarına basmak istiyorlar. Akrabalar, çocukları evlatlık olarak vermek istemiyorlar, çocuklar da akrabalarında kalmak istiyor. Bu nedenle çocukları bulundukları yerde rehabilite ediyoruz. Devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz.”

Köyden ayrılan ailelerin çocuklarına da gittikleri yerde destek verileceğini ifade eden Hamidi, “Adresleri gizli kalmak şartıyla onları da takip edeceğiz. Sosyal destek vereceğiz. Çocuklar bir şekilde farklı şeylerle oyalanıyor ancak büyükler çok zor durumda. Acı, günlerce, aylarca hatta yıllarca sürer” dedi.
TÖRE ENGELİ

Çocuklardan birini evlat edinmek için başvuranlardan biri de Şanlıurfalı Hanımağa Nazan Odabaşı.



TV'lerin haber bültenlerinde de bu isteğini dile getiren Odabaşı, ''Çocuklardan birini evlat edinmek isterim ama bu hiç de kolay değil. Çünkü yöredeki törelere göre çocukların evlatlık verilebilmesi için aşiret liderinin izni gerekiyor. Ve de aşiret liderleri çocukların evlatlık verilmesine sıcak bakmıyor'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum