10 Mayıs 2009

Katledilen eski muhtarın kızı: Annem, kendisini vuranı emzirmişti

http://medya.zaman.com.tr/2009/05/10/mardin.jpg
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki katliamın ardından ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Kanlı saldırıda anne ve babasını kaybeden eski muhtar Mehmet Halim Çelebi'nin kızı Melahat Akan, tutuklanan zanlılardan birinin, halasının oğlu olduğunu ve annesinin, kendisini vurana süt emzirdiğini söyledi.

Gözyaşları içinde, yaşanan dramı anlatan Melahat Akan, "Böyle bir vahşet olamaz. Bu, namus davası değildir. Yapılan haberler yanlış ve bizi çok üzüyor. Bu nasıl insanlıktır? Namaz kılana yılan bile dokunmazken, bu kadar kurşun nasıl sıkılır? Ölenlerin hangi birine yanalım, hepsi bizim yakınımız." dedi. Bu arada, Bilge köyünde kurulan taziye çadırlarında matem devam ediyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlığa ise her gün ziyaretler sürüyor.

Bilge köyündeki olayda anne ve babasını kaybeden Melahat Akan, olayın bir namus davası olmadığına dikkat çekerek, olay sonrası tutuklanan halasının oğlunun, bebekken annesi tarafından emzirildiğini belirtti. 'Bu nasıl insanlıktır?' diyen Akan, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan Bilge köyünde 6 gün önce meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 44 kişiden 39'unun defnedildiği mezarlığı, sabahın erken saatlerinden itibaren yine köydeki kadın ve çocuklar ziyaret etti. Gözyaşlarına hakim olmayan kadınlar, sürekli ağıt yaktı. Bu arada köye taziye ziyaretleri de sürüyor. Kurulan çadırlara her yeni ziyaretçiyle birlikte acı yeniden yaşanıyor. Çadırda sürekli Kur'an-ı Kerim okunup, ölenler için dualar ediliyor. Jandarma ekiplerinin köy içerisindeki güvenlik önlemleri sürerken, Kızılay tarafından kurulan çadırlarda yemek dağıtımı yapılıyor.

Olayda yetim ve öksüz kalan çocukları evlat edinmek için yurtiçi ve dışından çok sayıda kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Hamidi, saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bizzat ilgilendiğini, yapılması gerekenler konusunda talimat verdiklerini söyledi. SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın incelemelerde bulunduğunu, mağdur ailelerle görüştüğünü belirten Hamidi, bütün imkanların seferber edilerek kısa, orta ve uzun vadeli bütün planların hazırlandığını bildirdi. Hem annesi hem babası öldürülen 0-12 yaş arası 15 çocuk, 13-18 yaş arası 16 çocuk, annesini yitiren 10 çocuk, babasını kaybeden 7 çocuk olmak üzere toplam 48 çocuk belirlediklerini ifade eden Hamidi, bu çocukları sahiplenmek için çok sayıda kişinin kendilerine başvurduğunu söyledi. Hamidi, şöyle konuştu: "Akrabalar, çocukları evlatlık olarak vermek istemiyorlar, çocuklar da akrabalarında kalmak istiyor. Bu sebeple çocukları bulundukları yerde rehabilite ediyoruz."
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum