8 Mayıs 2009

Katliamla ilişkili 1 kişi daha tutuklandı

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırı olayı ile tutuklu sayısı 11 oldu.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/834020090505093359822.jpg
Edinilen bilgiye göre, Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Bilge köyünde 44 kişinin ölümüne, 3 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırı olayıyla bağlantısı bulunduğu iddiasıyla A.Ç'yi gözaltına aldı.

A.Ç ilk sorgusunun ardından tutulandı.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklanmıştı.

6'sı kardeş

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen saldırıyla ilgli tutuklanan 10 kişiden 6'sının kardeş, 2'sinin ise baba ve oğlu olduğu belirtildi.
önceki akşam Bilge köyünde nişan törenine yapılan 6'sı çocuk 16'sı kadın toplam 44 kişinin ölümüne ve 3 kişinin yaralanmasına yol açan saldırının ardından dün tutuklanan A.K.Ç, M.S.Ç, S.Ç, M.Ç, Ö.Ç, A.H.Ç, M.Ç. ve 14 yaşındaki M.Ş.Ç. ile bugün tutuklanan A.Ç. ile A.Ç, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Tutuklananlardan S.Ç, M.Ç, Ö.Ç, A.H.Ç, M.S.Ç. ve M.E.Ç'nin kardeş, 14 yaşındaki M,Ş.Ç'nin ise A.K.Ç'nin oğlu olduğu, bugün tutuklanan A.Ç. ile A.Ç'nin de diğer tutukluların kuzenleri olduğu belirtildi.

-MUHTAR ATANDI-

Öte yandan, Mazıdağı Kaymakamlığı, saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Muhtar Hacı Halim Çelebi'nin bulunması nedeniyle köydeki vatandaşların sıkıntı yaşamaması amacıyla köylülerden Abdurrahman Çelebi'yi, geçici olarak Bilge köyü muhtarlığına atadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum