14 Mayıs 2009

Kızıltepe Atatürk Lisesi Kıbrıs'ta

Gazi Magusa Doğu Akdeniz üniversitesinin davetlisi olarak Kızıltepe Atatürk Lisesi Kıbrıs’a gitti. Okul Müdürü Eşref Saruhan, Rehber Öğretmenler Aziz Aktaş ve Ahmet Tunç ile 20 son sınıf öğrencisi Doğu Akdeniz Üniversitesini gezerek yakından tanıma fırsatını buldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemagosa.jpg
Mardin’de ilk defa böyle bir davete icabet eden Kızıltepe Lisesi, bu gezide Gazi Magusa’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Geziye katılan öğrencilerden Cansu Kino, kendilerini davet eden Doğu Akdeniz Üniversitesinin yönetimine teşekkür ederek duygularını şöyle açıkladı:
“Burayı Türkiye’nin bir ili olarak biliyorduk ama yanılmışız. Herşeyiyle çok farklı; trafiği, yaşam standartları, eğitim ve öğretimi bizi şaşırttı. Güneydoğu’da yaşayan bir insani olarak yurtdışına çıkmak benim için gurur verici bir şey. İnanıyoruz ki bize bu davete gönderen DAÜ’nin teklifini geri çevirmek akıl karı değildi. Grup olarak okul müdürümüze ve rehber öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz.”
Öğrencilerden Emine Aslan ise DAÜ’nin fakültelerini kendilerine tek tek gezdiren ve bilgi veren başta rektöre ve rehberlik yapan üniversitenin öğrencilerine teşekkür ederek böylesi gezilerin kendilerinden sonra okuyacak olan arkadaşlarına da nasip olması dileğinde bulundu
Faraç ÇOBANOĞLU
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum