19 Mayıs 2009

Mardin Korosu Yine Zirvede

SHOW TVde Başlayan ve geçen hafta yayınlanan ilk programda 1. olan Korolar Çarpışıyor Yarışmasında Mardin bu Hafta da İkinci oldu.
http://www.mardinajans.com/resim/korola.JPG
Türkiye'nin 7 ünlü şarkıcının ve onların kendi memleketlerinden seçtiği yirmi kişilik koroları, her hafta popüler şarkılar eşliğinde ve renkli sahne şovlarıyla yarıştıkları "Korolar Çarpışıyor" adlı yarışmada Mardin adına yarışan Sanatçı Rojin ile onun seçtiği Mardinli gençler yarışmanın ikinci haftasında da zirvede tamamladılar.

Geçen hafta başlayan ve bu hafta ikicisi Canlı olarak yayınlanan yarışmada sahne alan Mardin temsilcisi Rojin ve öğrencileri Mardin yöreye özgü kürtçe şarkı olan (Şemmame) ile yarıştılar. Her grubun kendi yöresine ait bir türkü ile hazırlandığı yarışmanın bu haftasında Rojin ve ekibi başarılı grafiklerini sürdürerek, haftayı Malatya Korosunun ardından ikinci olmayı başardı. En az SMS Puanı alan Bursa Korosu yarışmanın dışında kalarak elenirken Mardin Korosu gerek görsel gerekse de işitsel anlamda sergiledikleri başarıyla diğer Koroların temsilcileri tarafından da yoğun şekilde alkışlanmaları dikkat çekti.

Bir MED Yapım ürünü olan ve Yarışma olmanın çok ötesinde bir sosyal sorumluluk projesi olan "Korolar Çarpışıyor" yarışma sonucunda birincinin kazandığı para ödülüyle o şehire bir okul yaptırılacak ve bu okula da kazanan ünlü şarkıcının adı verilecek. Rojin'in Korosunda yer alan Mardinli gençler, bu yarışmayı birincilikle bitirip, Mardin'e bir okul yapımı konusunda vesile olacakları için şimdiden yoğun bir heyecan duyduklarını belirttiler.
Mardin'i temsil eden Mardinli Gençler Kendilerine verilen destekten ötürü bütün Mardinlilere teşekkür ederek, verilen desteğin devam etmesini, Mardin'i destekleyen herkesin "ROJİN" yazıp "2950"ye kısa mesaj etmalerini dile getirdiler.

Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinajans.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum