3 Mayıs 2009

MARDİN’DE 1 MAYIS KUTLANDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1489_maxi.jpg
Mardin’de 1 Mayıs etkinlikleri olaysız bir şekilde kutlandı. Davul Zurna eşliğinde halay çeken işçiler “Biji 1 gulan”,’Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ şeklinde slogan attı.

Mardin Yenişehir Semtinde bulunan boş alanda Belediye İş, KESK, Eğitim-Sen,Türk-İş İHD TTB’ye üye işçiler 1 Maıs işçi bayramını kutladı. Geniş Güvenlik önlemleri altında yapılan 1 Mayıs etkinleri Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.Yaklaşık 100 işçinin katıldığı kutlamalarda İstanbul Taksim Meydanında kutlamalara izin verilmemesine tepki gösterildi. Kutlamalara katılan Sivil Toplum Örgütleri adına açıklama yapan Belediye-İş Sendikası şube Başkanı Memdüh Öztürk, konuşmasına Türk, Kürt, Arap, İslam , Süryani, Yezidi her inanç ve kültürden insanlarımız, Sizleri emekçi kimliğimiz ile selamlıyoruz. Yasasın l Mayıs” şeklinde oldu. Türkiye de uzun yıllardan beri verilen mücadele ve bedellerden sonra l Mayıs resmi tatil ilan edildiğine dikkat çeken Öztürk, “ Ancak işçilerin ve emekçilerin l Mayısı özgürce kutlayabilmelerinin önündeki engeller hala devam etmektedir. Arkadaşlarımız bugün Taksimde l Mayısı kutlamak isterlerken yine engelle karşılaştılar. Taksimdeki bütün arkadaşlarımıza buradan selam gönderiyoruz.

Bu yıl l Mayıs gündemi bizim için "İş, Aş ve Barıştır" Kriz nedeniyle yüz binlerce insanımız işinden olmuştur. Temel insan hakkı olan iş hakkı çalışma hakkı ellerinden alınmıştır. Yoksulluk artmış milyonlarca yurttaşımız en temel ihtiyaçlarım karşılamaz duruma düşmüştür. Açlık sınırının altında milyonlarca insanımız vardır. Başbakanın söylediği gibi kriz bizi teğet geçmemiş bizi derinden vurmuştur ve krizin etkileri daha da artmaya devam etmektedir” dedi.

Türkiye de son süreçte yaşanan siyasi gelişmeleri endişe ve kaydı içinde

izlediklerine dikkat çeken, Öztürk, “29 Mart yerel seçimleri ile beraber ortaya çıkan siyasi tablo toplumun birçok kesimi tarafından demokrasi, barış ve özgürlükler açısından umut verici olarak nitelendirilmiştir.Ancak seçimlerden hemen sonra DTP ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik tutuklama ve gözaltı furyası başlatılmıştır.

Toplumsal çatışmayı körükleyecek olan gelişmeleri ciddi bir kaygıyla izlemekle beraber, tutuklama ve gözaltı furyasının barış ortamım sabote edeceğini düşünüyoruz.Bu yüzden bu tutuklama ve gözaltı furyasına derhal son verilmesini istiyoruz. 2009 l Mayısım Seyfi Turan’a, Uğur kaymazlara yüreği ve beyni barış kardeşlik ve demokrasi için çarpanlara, hakları ekmekleri onurları için kavgada olan emekçilere insanlık ve özgürlük yorulmaz yürüyüşçülerine analarımıza ve büyük insanlığa adıyoruz” şeklinde konuştu.

Davul Zurna eşliğinde başlayan 1 Mayıs Kutlama etkinlikleri olaysız bir şekilde sona erdi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum