8 Mayıs 2009

Meclis Mardin'deki saldırıyı inceleyecek

Mardin'in Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyünde yaşanan saldırı olayını araştırmak üzere, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde alt komisyon oluşturuldu. Komisyon, haftaya bölgeye giderek, incelemelerde bulunacak.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/282020090505103938339.jpg
Mardin'in Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyünde yaşanan saldırı olayını araştırmak üzere, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde alt komisyon oluşturuldu. Komisyon, haftaya bölgeye giderek, incelemelerde bulunacak.
AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül başkanlığında toplanan komisyonda, Bilge Köyü'nde 44 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı olayı günmede geldi. Toplantıda, bölgeye gitmek üzere 5 kişilik bir alt komisyon oluşturulmasına karar verildi.
Alt komisyonda, Komisyon Başkanı Zafer Üskül, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş yer alıyor.

BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Saldırıyla ile ilgili bir kişi gözaltına alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri saldırıyla bağlantısı bulunduğu iddiasıyla A.Ç'yi gözaltına aldı.
Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklanmıştı.
Saldırının ardından geçici köy korucusu olanlara ait çok sayıda silah jandarma tarafından toplandı. Tutuklanan 10 kişiden 6'sının kardeş, 2'sinin ise baba ve oğlu olduğu belirtildi.

"48 ÇOCUĞUMUZ ÖKSÜZ VE YETİM KALDI"
ResimDevlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mardin'deki silahlı saldırıda, ilk tespitlere göre 48 çocuğun öksüz ve yetim kaldığını bildirerek, ''Hangi alanda desteğe ihtiyaç varsa eğitim konusu olsun psikolojik destek olsun o konuda projeler hayata geçirilecek'' dedi.
Çocukların yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için Sağlık Bakanlığınca köye uzman psikologların gönderildiğini ifade eden Kavaf, 25 çocuğun rehabilitesine başlandığını kaydetti. Çocukların devlet korumasına alınıp alınmayacaklarının ailelerin isteklerine bağlı olduğunu belirten Kavaf, önümüzdeki günlerde bölgeye gideceğini söyledi.
Bu arada, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği de saldırı sonucunda öksüz ve yetim kalan 48 çocuğun üniversiteden mezun oluncaya kadar eğitim masraflarını karşılama kararı aldı.

Koruculuk sistemi
"AKSAKLIKLAR VARSA GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koruculuk sisteminin büyük bir sistem olduğunu belirterek, ''Koruculuk sistemi büyük bir sistem. Aksaklıkları varsa gözden geçirilebilir'' dedi.
Mardin'deki olayın tamamen cehaletle ilgili olduğunu vurgulayan Gül, "Bunun giderilmesi için en önemli konu eğitimdir. Devletin organları, uzmanlar bütün bunları değerlendirir. Sistemin eksiklikleri neyse bunlara bakılabilir. Bunlar en iyi şekilde değerlendirmeyle yapılır'' diye konuştu.

CEMİL ÇİÇEK: GEREKİYORSA KALDIRILABİLİR
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, koruculuk sistemi ile ilgili tartışmaları değerlendirirken konuya çok yönlü bakmak gerektiğini belirterek, ''Islahı gerekiyorsa ıslah edilebilir, kaldırılması gerekiyorsa kaldırılabilir, o ayrı konu. Ama değerlendirmeleri hemen tepkisel olarak yapmak bazı sakıncaları geçmişte de beraberinde getirdi'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum