15 Mayıs 2009

MİDYAT BELEDİYESİ’NDE DEĞİŞİM

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1567_maxi.JPG

Mardin’in Midyat ilçe belediyesi, yaptığı çalışmalar ile göz dolduruyor. Yeni dönem yeni bir anlayış vizyonu ile yola çıktıklarını belirten yeni başkan yardımcısı Metin Kutlu, belediyecilikte yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon getireceklerini belirterek yaptıkları çalışmaları basına anlattı.

Basın ile birlikte belediyenin birimlerini dolaşan yeni başkan yardımcısı Kutlu daha sonra basına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Belediye ya ait kademe, itfaiye, su şebeke amirliği, araç park, temizlik ve fen birimleri ile çeşitli birimleri dolaştırarak çeşitli bilgiler verdi.

Kutlu, “amacımız bizi seçen halkımıza en güzel hizmeti vermektir. Şeffaf belediyecilik şeffaf yönetim ile hizmete başladık. İlçemiz tarihi, turistik bir ilçe olması nedeni ile gelen turistin iyi ağırlanması ve halkımıza kaliteli hizmet vermek için seçimlerde söz verdik. Şimdilik verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için çalışıyoruz. Midyat’ın sorunu çözmek için var gücümüz ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceyiz.”dedi.

Belediye olarak ilk yapılan icraatlar arasında, Çarşamba günleri halk günü yapması, kademe’ye sivil araçların girmesine izin verilmemesi, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistin ilçede rahat dolaşması için çocuklar tarafından rahatsız edilmemesi için yapılan çalışmalardan söz eden, Kutlu daha sonra şöyle devam etti.“ Şeffaf belediyecilik anlayışını getirerek halk ile içe olmak için sabahın erken saatlerinde kontrollere başlıyoruz. Belediye ye ve personelinin yemeğinin düzenli çıkması için yeni bir düzenleme yaptık. Belediye de kamera güvenlik sistemini kurduk. Halkın sorunlarını daha iyi anlamak, şikayet ve önerilerini dinlemek için halk günlerini ilk defa başlattık. Gelen yerli ve yabancı turistlerin, tarihi mekanlarını gezmeleri için palan ve kroki tabelalarını ilçenin belirli noktalarına yerleştiriyoruz.” Dedi.

Belediye olarak Midyat halkı için ellerinden gelen gayret ve çalışmayı aralıksız sürdüreceklerini belirterek, vatandaşa en iyi hizmeti sunacaklarına sözlerine ekledi.

Selahattin EROL

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum