22 Mayıs 2009

Nusaybin ve Kızıltepe'de su kesintisi

Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde iki gündür yaşanan su kesintisi üzerine vatandaşlar su bulmak için sokağa döküldü. Su almak için DSİ önünde yaşanan kuyrukta zaman zaman tatsız olaylar yaşanıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesukesintisi.jpg
Arif Altunkaynak - Nusaybin
Midyat’a bağlı Beyazsu köyünden Nusaybin ve Kızıltepe’ye gelen içme suyu borusunda iki gün önce arıza çıktı. T şeklindeki boruların başlangıcına varmadan yaşanan arıza sebebiyle Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine iki gündür beyaz su verilemiyor.
Evlerde bulunan su depolarındaki suların da tüketilmesiyle vatandaşlar su bulma telaşına girdi. Nusaybin DSİ müdürlüğü önünde su almak için uzun kuyruklar oluşurken, su yüzünden zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.
Su kesintisiyle ilgi şu ana kadar herhangi bir yetkiliden açıklama yapılmazken, Nusaybin ve Kızıltepeliler duruma isyan ediyor.
Çocuklarını okula göndermek için sabah saatlerinden itibaren Nusaybin DSİ müdürlüğü önünde su kuyruğunda olduğunu belirten Bediha Yunus, su kesintisi üzerine birde toz bulutunun gelmesi hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.
Nusaybin su şebekesinin geçen yaz yenilendiğini belirten Sara Göksel ise, şebekenin bir yıl bile dayanmadığını, bu işin sorumlularının biran önce halka hesap vermesi gerektiğini bildirdi.
Kızıltepe ilçesinde de su kesintisi yüzünden durumun aynı olduğu öğrenildi.
Öte yanda su kesintisi nedeniyle DSİ müdürlüğünden bidonlarla su alan vatandaşlar, şehir merkezinde ilginç görüntüler oluşturuyor. / Nusaybin
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum