30 Mayıs 2009

Nusaybin'de Ana Sınıf Şenlikleri

Geçtiğimiz günlerde Mardin’e bağlı Bilge köyünde yaşanan katliamda 44 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine il ve ilçe geneli eğitim faaliyetlerine hız verildi. Nusaybin’de yapılan ana sınıf şenliklerinde yapılan başarılı organizasyonla yüzlerce çocuk kültür merkezinde eğlendi
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifenusaybinsenlikleri.jpg
Arif Altunkaynak
Ana sınıf öğrencilerinin kaynaşması için Nusaybin Milli eğitim müdürlüğüne bağlı Zübeyde Hanım anaokulu önderliğinde ana sınıflar için şenlik düzenlendi.
Mitanni Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliklerde ilçe merkezi ve beldelerde faaliyet gösteren 11 okul katıldı.
Minik öğrencilerin yıl boyunca yaptıklar eserler sergilenirken, Milli Eğitim ve okullar tarafından yapılan organizasyonla yüzlerce çocuk aynı coşkuyu paylaştı. Geceye katkı yapan 24 öğretmene teşekkür belgesi verilirken, ana sınıf şenliği hava fişek gösterisiyle sona erdi.

— OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE OKULLAŞMA ORANI % 8’DEN % 25’LERE YÜKSELDİ
Gece sonunda muhabirimize açıklama yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Mardin iline bağlı ilçeler arasında Nusaybin’in eğitim ve sosyal aktivitelerde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünün vizyonu; ilçe yönetimiyle ve okullarıyla örnek alınan ve örnek gösterilen bir kurum olduğunu belirten Aydın; “Çizdiğimiz vizyonu yakaladığımızı memnuniyetle görüyorum. Mardin’de ilk kez okul şenlikleri ilçemizde yapıldı, bu yıl ikincisini yapıyoruz. Spor, projeler ve sanata kadar her alanda öğrencilerimiz ödül kazanıyor, Öğretmenlerimiz başarıdan başarıya koşuyor. Bu başarılarımız, Takım ruhuyla çalışmanın, özveride bulunmanın ürünüdür” dedi.
İki yıldır yaptıkları çalışmalar sonucu ilçede okul öncesi eğitimde okullaşma oranının % 8’lerden % 25’lere yükseldiğini bildiren Aydın; “Ana okul sergi ve şenliklerimize katılım her geçen yıl artıyor. Önümüzdeki yıl bu şenliklerin üçüncüsünü yapacağız. Katılıma göre şenlikleri Atatürk stadyumu veya cumhuriyet meydanında yapmayı planlıyoruz. Bu coşkuyu diğer ilçelerimize de yayacağız” şeklinde konuştu.

— MARDİN’İN İMAJI DÜZELTİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Mayıs ayının ilk haftasında Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde bir düğüne yapılan saldırıda 44 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine ilin imajını düzeltmede en büyük payı Nusaybin üstlendi.
Tüm Türkiye’nin hayretle izlediği olayın haftasında Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul Yeditepe üniversitesinde katıldıkları münazara şampiyonasında Türkiye birincisi olurken, AB programları için ulusal ajansa birçok proje sunulduğu öğrenildi.
Milli Eğitim müdürlüğü, ilin katliamla anılan imajını çeşitli eğitim başarılarıyla düzeltmeye çalışıyor. / Mardin Life Nusaybin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum