16 Mayıs 2009

ÖĞRENCİLER HEM YAZDI HEM OYNADI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1573_maxi.JPG
Mardin’in Midyat ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Gazi (YİBO)’ öğrencileri hem yazıp hem oynadıkları tiyatro oyu nu nedeni ile izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gazi YİBO öğrencileri; iki perdelik tiyatro oyunu ile seyircinin gönlünde taht kurdular. Hem yazıp oynadıkları oyun’un ardından Yılmaz Erdoğan’ın “oto gargara” oyununu sergilediler. Gazi YİBO çok amaçlı salonunda sergilenen oyuna, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal ile eşi Zeynep hanım, Milli eğitim şube müdürleri Salih Aslan ve Seyfettin Mete, okul müdürü M.Zeki Öztaş, İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, Sağlık Grup başkanı Dr. Ziver Diricaan, öğretmen, velileri ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

İki perdelik oynan oyunda, ayrıca skeçler, seslendirilen şarkılar ve okunan şiir dinletisi ile gece devam etti.

Belediye başkan yardımcısı Tevfik Baysal her iki tiyatro oyununu profesyonelce oynadıklarını belirterek öğrencileri ayakta alkışladı ve tek tek tebrik etti.

Baysal, “öğrencilerimiz gerçekten unutulmaz bir performansla oyunlarını oynadılar. Öğrencilerimizi kutlarım. Her zaman bu şekilde başarılırı olmalarını dilerim.”dedi.

Gazi YİBO okul müdür Öztaş’ise, “ amacımız öğrencilerimizin dersten kalan zamanlarında kültür ve sanatla yoğunlaşmasını sağlamaktır. Neşe ve mutluluk içerisinde zamanlarını değerlendirmektir. Velilerimiz öğrencilerinin yetenek ve kabiliyetlerini görmelerini sağlamaktır. “dedi.

Oyunlarını sergileyen öğrenciler ayakta aldıkları alkış almanın mutluluğu ile velileri tarafından da desteklendi. Öğretmenleri ile beraber hatıra fotoğrafı çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Oyun önümüzdeki günlerde tekrar başka bir salonda izletilecek.

SELAHATTİN EROL
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum