5 Mayıs 2009

Saddam'ın Askerleri Filmi'nin Galası Kızıltepe'de

Gani Rüzgar Şavata'nın senaryosunu yazıp yönettiği "Saddam'ın Askerleri" filminin galası Kızıltepe’de gerçekleşecek.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesaddam.jpg
1 Mayıs tarihi itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi, aynı anda Kızıltepe’de Vizyona giren “Saddam’ın Askeri” Filmi sinema severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kızıltepe’de bulunan Onur Sinemaları’nda da gösterimde olan ve Ünlü Oyuncu Gani Rüzgar Şavata’nın yazıp, yönettiği ve başrollerini Tuğba Özay, Yalçın Dümer ve Güler Duman’la paylaştığı Saddam'ın Askerleri filmi’nin bir Galasının da Kızıltepe’de gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kızıltepe Onur Sinemaları’nın Sahibi İşadamı Yahya Kasap, Kızıltepe’ye kazandırdıkları sinema salonunun ilçede büyük ölçüde eksikliği hissedilen sosyal aktiviteleri ortadan kaldırma yönelik misyonuyla etkisini hissettirmeye başladığını söyledi.

Kızıltepe Onur Sinemaları’nda gösterimde olan ve Gani Rüzgar Şavata’nın yazıp yönettiği Saddam’ın Askerleri Filmi’nin Galasının Kızıltepe’de gerçekleştirileceğini belirten Yahya Kasap, “1 Mayıs tarihi itibarıyla vizyona giren Saddam’ın Askerleri Filmi’nin başrol oyuncularının katılımıyla 9 Mayıs Cuma Günü, sinemamızda bir gala programı düzenlenecek. Onur Sinemaları Kompleksimizin Cafe bölümünde gerçekleştirilecek olan Etkinlikte filmin ünlü başrol oyuncuları da hazır bulunacak. Sanatçılarla tanışıp, Onlarla beraber filmi izlemek isteyen sinema severlerimizi Cuma günü Kızıltepe Onur Sinemaları’na bekliyoruz” şeklinde konuştu.
http://www.guncelgazete.com/resimler/haberler/20090504_438_saddam.jpg
SADDAMIN ASKERLERİ FİLMİNİN KONUSU
Saddamın Askerli Filminin Konusu ABD’nin Irak işgalinden Saddam’ı Saddam yapan emperyalist güçlerin dünü ve bugünü ele alınmış. Ayrıca filmde 12 Eylül askeri darbesi sonrasında Diyarbakır Cezaevlerinde yaşanan olaylarda konu edilmiş. Sanatçı Güler Işık Saddam’ın Askerleri filmi için ayrıca Kürtçe Klip çekmiş. Seslendirilen türkünün ayrı bir özelliği de bulunuyor. Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’in Türkiye’yi terk etmesine neden olan “Memedo” türküsünün hikayesini anlatan kısımda Güler Işık Şivan Perwer’in “Memedo” Türküsünü seslendirmiş.
http://yenisafak.com.tr/resim/site/untitled15064727fa063abbb4by.jpg
Türkiye, İran ve Irak ortak yapımı olan Saddam’ın Askerleri filminin, ABD’nin 6yıldır devam eden Irak işgalinden beri, Irak Kültür Bakanlığı’nın ilk filmi olma unvanını taşıyor. Film yurt dışında yapılacak bütün festivallere de Irak Kültür Bakanlığı adına katılacak.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum