11 Mayıs 2009

Saddam'ın Askerleri Filmi'nin Galası Kızıltepe'de Yapıldı

Gani Rüzgar Şavata'nın senaryosunu yazıp yönettiği 'Saddam’ın Askerleri' filminin galası Kızıltepe’de gerçekleşti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegll.jpg
1 Mayıs tarihi itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi, aynı anda Kızıltepe’de Vizyona giren “Saddam’ın Askeri” Filminin Galası Kızıltepe’de yapıldı. Kızıltepe’de bulunan Onur Sinemaları’nda da gösterimde olan ve Ünlü Oyuncu Gani Rüzgar Şavata’nın yazıp, yönettiği ve başrollerini Tuğba Özay, Yalçın Dümer ve Güler Duman’la paylaştığı Saddam'ın Askerleri filmi’nin Galası için Kızıltepe’ye gelen başrol oyuncusu ve aynı zamanda filmin senarist ve yönetmeni olan Sanatçı Gani Rüzgar Şavata ilçede yoğun sevgi ile karşılandı.

Kızıltepe Onur Sinemaları’nın Sahibi İşadamı Yahya Kasap, tarafından karşılanan sanatçı Kızıltepe’de çarşı sokak gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen sanatçı Şavata, Saddam’ın Askerleri filmi ile yeni bir yapıma imza atmanın heyecanını yaşadığını belirterek, en iddialı yapımı olduğunu ileri sürdüğü Saddam’ın askerleri filmini her sinema severin izlemesi gerektiğini savundu. Özellikle bölge insanının bu filmi mutlaka izlemeleri gerektiğinin altını çizen Gani Rüzgar Şavata, “Bu film hayatın gerçek kesitlerinden oluşuyor. Filmi izleyen her hemşerim mutlaka kendi yaşamından bir hatıra yada bir kesit ile karşılacaktır. İddialı oyuncuların oynadığı bu film Irak Kültür Bakanlığı adına film festivallerinde yarışacak. Bugün de bu filmi Kızıltepe’de, Kızıltepeli hemşerilerimizle birlikte izlemek ve kendileriyle bir arada olmak için buradayız. Bizlere bu imkanı sunan Onur Sinemaları’nın sahipleri Faysal Sun, Burhan ve Yahya Kasap beylere teşekkür ediyorum. Ama en önemlisi de bir çok ilde bulunmayacak kadar güzel ve modern bir kültürel tesisi Kızıltepe’ye kazandırdıkları için kendilerini kutluyorum.Şeklinde konuştu.

Onur Sinemaları’nın sahibi Yahya Kasap ise, Bu halkın kültürünü ve yaşam rengini her defasında yaptığı filmlerde başarıyla işleyen Gani Rüzgar Şavata’yı Kızıltepe halkıyla buşturmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “1 Mayıs’da vizyona giren Saddamın Askerleri filmini Kızıltepe halkına vizyona girdiği ilk günde izletmeyi başardık. Bugün’de filmin başrol oyuncusu ve yönetmeni olan Gani Rüzgar Şavata’yı halkımızla buluştuk. Amacımız İlçemizin kültürüne katkıda bulunmaktır. Bu tesisi kar amaçlı açmadık. Amaç sadece ve sadece halkı sanata ve sanatçıya uzak tutmamaktır. Biz görevimizi yapıyoruz. İnanıyorum ki, daha bir çok filmi ve başrol oyuncusunu ilçemize getirterek halkımızla buluşmalarını sağlamayı sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

Onur sinemaları Cafe bölümünde gerçekleşen galada etrafını saran sevenleriyle bir araya gelen, onlarla sohbet edip bol bol fotoğraf çeken Sanatçı Gani Rüzgar Şavata, sevenleri ile birlikte Saddam’ın askerleri filmini izledi. Şavata, daha sonra ilçede gezintiye çıkarak vatandaşlarla sohbet etti
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/DZ6_gl.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum