3 Mayıs 2009

SERBEST BÖLGE HAREKETLENECEK

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1491_maxi.JPG
Mardin’de 1995 yılında kurulan Mardin Serbest Bölgesi durma noktasına geldi. Bir süre önce Mardin’e gelen Dış Ticaretten Sorumlu Devlet bakanı Kürşat Tüzmen, Serbest Bölgeler Genel müdürlüğü döneminde kurulan Mardin Serbest Bölgesinin yeniden canlandırılması için talimat verdi. Bakanın talimatları doğrultusunda, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Tuğrul Yalçıner, Genel Müdür Yardımcıları Tankut Aydın, Serhan Karar ile Daire Başkanları Ruhi Deniz ve Mehmet Azgın ile birlikte Mardin’e geldi.

Serbest Bölgeler Genel Müdürü ve kurmayları Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda, işadamı, sanayici ve yatırımcılarla bir araya gelerek, organize sanayi bölgesi ve serbest bölgenin genel durumunu değerlendirdi.

Türkiye genelinde 20 serbest bölge bulunduğuna dikkat çeken Genel Müdür Yalçıner, Erzurum ve Mardin Serbest Bölgelerin dışındaki serbest bölgelerin tam kapasite ile hizmetlerini yürüttüklerini söyledi.Paradan para kazanma günlerin geride kaldığını ifade eden genel Müdür Yalçıner ” Biz buraya yeni yatırımların önündeki engelleri kaldıracağız. Bu gün reel sektörün desteklenmesi günüdür.Terörün membasını kurutmak istiyorsak, eğitime önem vereceğiz, işsizliğe çözüm bulacağız, vatandaşımızın ekonomik durumunu iyileştireceğiz.Geçmişte işadamlarına kapitalist gözü ile bakılıyordu. Bugün istihdam alanları yaratan, iş veren aş veren gözü ile bakılıyor.Tarzım Ankara bürokratı tarzı değildir. Buraya hallederiz,yaparız vaatleriyle serin esinti bırakmaya gelmedim. Siz işadamlarıyla fikir alışverişinde bulunmaya, serbest bölge ve organize sanayi bölgesinde neler yapılabilir konusunu sizin görüşlerinizi alarak karalaştıracağız çalışmalara eylem planı hazırlayacağız”dedi.

Serbest bölgede ve organize sanayi bölgesinde yatırımcı olan işadamları, serbest bölge, gümrük ve muhafaza görevleri arasında yetki karmaşası yaşandığını,bölgeye ve Mardin’e yatırımı teşvik edecek önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Mardin Sanayici ve İşadamları Eski Başkanı Şeyhmus Duyan, Serbest Bölgeyi ve Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların önünü, Mardin Eski Valisi Mehmet Kılıçlar, Eski Serbest Bölgeler Genel Müdürü ve Mardin Serbest Bölge Eski Müdürünün kestiğini ileri sürdü.

Toplantıya Sanayici,İşadamı,GÜNSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mardin Serbest Bölge İşletici A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedrettin Karaboğa, Mardin Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan,Mardin Organize Sanayi ve Serbest Bölgede yatırım yapan işadamları ve sanayiciler katıldı.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum