8 Mayıs 2009

'Toplumsal hastalıklarımızın en korkunç ifadesi'

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Demirci, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölmesinin toplumsal hastalıkların en bariz ve en korkunç ifadesi olduğunu belirtti.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/957620090507034255499.jpg
Hüseyin Demirci, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde herkesin ve her kesimin vicdanını ciddi olarak yaralayan insanlık dışı bir olay yaşandığını söyledi.

Yaşanan çağda töre, kan davası ve husumet gibi kavramların insan hayatının önüne geçiyor olmasının toplum olarak üzerinde düşünülmesi gereken çok ciddi bir konu olduğunu ifade eden Demirci, ''Bu olay, toplumsal hastalıklarımızın en bariz ve en korkunç ifadesidir. Bu ve benzeri olayların günümüzde halen yaşanıyor olması insanlarımızın cehaletten kurtulamadığının açık göstergesidir'' dedi.

Demirci, İslam dininin sebepsiz yere bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle eş değer tuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bu nedenle hiç kimsenin böyle bir vahşeti işlemeye hakkı yoktur. Böylesi vahim olayların her yönüyle tüm kurum ve kuruluşlarca, sivil toplum örgütlerince iyi incelenmesi ve bir daha böyle bir hadisenin yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması gerekir. Menfur olayda ulvi bir mesleği sürdürürken hayatını kaybeden çok değerli meslektaşımıza ve diğer vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz.''
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum