24 Mayıs 2009

Uzmanlardan cildiniz için yaz tavsiyeleri

http://medya.zaman.com.tr/2009/05/24/yaz.jpg
Yaklaşan yaz mevsimi, yetişkinler ve çocuklar için bir çok cilt bakımı sıkıntısını da beraberinde getiriyor.

Güneş altında en yaygın problemlerin başında güneşte fazla kalıp yanmalar, bronzlaşma ve akne olduğunu söyleyen Kaya Cilt Kliniği uzmanları, yaz sıcağında cildinizi koruyacak önlemleri şu şekilde sıralıyorlar.

- Sabah 8'den akşam 6'ya kadar mutlaka güneş kremi kullanın. Ayrıca, güneş kreminizin UVA ve UVB özellikli olmasına dikkat ediniz.

- Dışarıya çıkmadan en az 20 dakika önce güneş kreminizi sürün. Güneşe maruz kalan tüm noktalara krem sürdüğünüzden emin olun. Kremi her 4 saatte bir yenileyin. Eğer gününüzü deniz ya da havuzda geçirecekseniz, güneş kreminizi saat başı tekrar sürünüz.

- Gözlerinizi korumak için UV özelliğine sahip güneş gözlükleri takın. Güneşin altında şemsiye kullanmayı tercih edin. Şemsiye cildinizi ve saçınızı koruyacaktır.

- Yaz sıcaklarında beslenmenizde antioksidan gıdalar olan havuç, nar, kırmızı pancar ve karpuzu eksik etmeyin. Her gün en az 2 litre su içmeyi de unutmayın.

- Alnınızı ve ağzınızın çevresinin lekelenme olup olmadığını saptamak için sık sık kontrol edin.

- Cilt parlatma ve peeling gibi işlemler güneşte hızlı bir şekilde esmerleşmize yardım ediyor, güneş altındayken bu işlemlere dikkat edin.

- Dudaklarınız kararmaya daha yatkın olduğu için, güneş koruyucu etkisi olan dudak kremi sürün.

- Pamuklu kumaştan yapılan giysileri tercih edin, vücudu saran giysilerden ve ayakkabıdan uzak durun. Serinlemek için günde 2 kez duş almaya çalışın.
Zaman Onlin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum