3 Haziran 2009

Amerika Medyasından Mardin Standına Yoğun İlgi

Chicago’da düzenlenen Türk Festivaline katılan Mardin çadırı Amerikan medyasının yoğun ilgisini çekti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebesttv.jpg
Chicago’da düzenlenen Türk Festivaline katılan Mardin çadırı Amerikan medyasının yoğun ilgisini çekti.

Üzerinde sayısı medeniyetin izini taşıyan ve kültürel yapısı ile de son günlerde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Mardin’e, Amerika medyası da yoğun ilgi gösterdi.

Chicago Türk Başkonsolosluğunun himayesinde ve Türk Amerikan Kültür Birliği (TACA) tarafından bu yıl 7. düzenlenen Türk Festivali Amerika’daki görsel, işitsel ve yazılı medyanın da gündemine oturdu.

Amerika’nın ünlü haber ve belgesel TV’lerinin hem haber hem de hakkında program yaptıkları festivalde en çok Mardin standına yoğun ilgi gördü. Festivaldeki Mardin standını başta CNBC, btv USA ve Fox TV olmak üzere birçok televizyon, gazete ve radyo tarafından tanıtımı yapıldı. Amerika genelinde yayın yapan ulusal btv USA Mardin Çadırında açılan stantların çekimlerini bire bir yaparak Vali Yardımcısı Murat Girgin ile röportaj yaptı.

Vali Yardımcısı Murat Girgin, Mardin’le birçok yönden benzerliği bulunan Chicago’da düzenlenen Türk Festivaline Amerikalıların yanında Amerika medyasının da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Amerikalılara Türk kültürünü tanıtmak için önemli bir organizasyon olan Chicago Türk festivaline katılarak Mardin’deki el sanatlarını sergilemenin yanında tarihi kentteki hoşgörü ortamını da anlatma imkanı bulduklarını dikkat çekti.

Son yıllarda köklü tarihi ve yöresel değerleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Mardin'in son üç yıl içinde üçüncü kez Amerika’da tanıtıldığını hatırlatan Girgin, “Son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. İlimizin dünya turizm merkezi olması yolunda önemli adımlar atıyoruz. Festival sayesinde Mardin'in tarihi mimarisinin yanında el sanatlarını, yöresel ve tarihi zenginliklerini, folklor ve mutfak yapısını, Amerikalılar başta olmak üzere, yabancı misyon ve medyaya tanıtma imkanı bulduk. Yalpan bu tanıtımlarını semeresini kısa vadeli olmasa da uzun vadede alacağız.”dedi.

Festivalin düzenlenmesinde büyük çaba sarf eden Chicago Başkonsolosu Kenan İpek Uğur ise festival sayesinde Türkiye ve Türkiye kültürünü sadece Chicago’lulara değil medya sayesinde bütün Amerika hatta dünyaya tanıttıklarını söyledi. Festival alanında medya mensuplarına Mardin standını tanıtan Uğur, Amerikan HD 2 televizyonuna Maraş dondurmasının yapılışı hakkında da ayrıca bilgiler verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum