16 Haziran 2009

Belediye'de Sempozyum Hazırlıkları

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/sempozyum.jpg
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı" isimli uluslararası sempozyuma ilişkin olarak, "bu sempozyumla fikir, siyaset ve bilim dünyasının yön veren bu değerli insanlara, sadece kendi gerçeğimizi anlatacağız ve onlarında bunu bizzat yasayarak görmelerini sağlayacağız" dedi.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı" adı altında düzenleyeceği uluslararası sempozyumla ilgili bir basın toplantısı yaptı. 27-28 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde Mardin Belediyesi tarafından organize edilen ve Mardin Valiliği ile GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen sempozyum, bir çok yönüyle bir ilk olma özelliğini taşıyor. Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ayanoğlu, "Bilindiği üzere Bilge köyünde yaşanan katliamın hem kendisi hem sonuçları tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Şüphesiz ki bu katliamın Mardin üzerindeki etkileri çok daha büyük olmuştur. Yazılı ve görsel basında olayın Mardin katliamı olarak anılması insanların zihinlerine Mardin'in olumsuz bir imaj olarak yerleşmesine neden olmuştur. Hakikatle bağdaşmayan bu imajı silmek, Mardin'i gerçek kimliği ile, hak ettiği gibi tanıtabilmek için Mardin Belediyesi olarak bu sempozyumu yapma kararı aldık. Türkiye'den ve dünyadan gelecek olan bilim, fikir ve siyaset dünyasının çok değerli insanlarına, Mardin'in gerçeğini yerinde göstermek, Mardin'in kardeşlik, barış ve medeniyet kokan havasını solutmak istedik. Mardin ve katliam sözcüğünün yan yana kullanılması bizleri derinden üzmektedir. İş bu sempozyumla fikir, siyaset ve bilim dünyasının yön veren bu değerli insanlara, sadece kendi gerçeğimizi anlatacağız ve onların da bunu bizzat yaşayarak görmelerini sağlayacağız" dedi.
Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim, siyaset ve fikir dünyasının değerli simalarım Mardin'e getirmekle büyük gurur duyacaklarını söyleyen Ayanoğlu, "Mardin Belediyesi'ni çok aktif çok üretken bir hale getireceğiz. Bu sempozyumun hazırlığı için belediyede deneyimli bir ekibimiz yoğun olarak çalışıyor. Bu sempozyum Mardin Belediyesi olarak bizim içinde önemlidir. Böylesine büyük çaplı bir organizasyonu yapmakla Mardin Belediyesi'nde gerçekleştirmeye başladığımız zihniyet devriminin nedenli büyük olduğunun da ilk işaretini vermiş olacağız. Sempozyuma giriş ücretsizdir. Bütün Mardin halkını sempozyuma davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

SALON SİSTEMİ DAVOS'A BENZER OLACAK
Bu sempozyum bir çok yönüyle bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Ayanoğlu, "Katılımcı sayışı ve profili açısından şu ana kadar Mardin'de düzenlenen en büyük sempozyum olma özelliğini taşıyor. İlk defa yurtiçinden ve yurtdışından yüze yakın bilim, siyaset ve fikir adamı Mardin'de bir araya geliyor. Bu sempozyumda kullanacağımız salon düzeni ve ses sistemi Mardin'de ilk defa uygulanacak. Salon sistemimiz Davos'ta Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "one minute" çıkışının yaptığı salonun aynısı olacaktır. Mardin Belediyesi olarak kurumsal rengimiz olan taş rengini, bu sempozyumla halkımıza tanıtmış olacağız. Bu hafta içinde pankartlarda yol ortasındaki raketlerde, bilboardlarda yapacağımız sempozyum tanıtımında belediyenin kurumsal rengini göreceksiniz" diye konuştu.
Mardin Belediyesi tarafından organize edilen ve Mardin Valiliği ile GAB İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen "Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı Yerel Kalkınma,Yerel Demokrasi ve Sosyal Dokunun Rehabilitasyonu Sempozyumu"na katılacak bilim ve fikir adamları ise şöyle:
Prof. Dr. Fehmi Huveydi, Prof. Dr. Chris Game (İngiltere, Birmingham Üniversitesi), Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu (Bilgi Üniversitesi, Taraf gazetesi), Süleyman Yaşar (Taraf gazetesi), Doç. Dr. Sami Selçuk (Bilkent Üniversitesi, Onursal Yargıtay Başkanı), Ali Bulaç (Zaman gazetesi), Prof. Dr. Ahmet İnsel (Galatasaray Üniversitesi), Cengiz Çandar (Referans Gazetesi),Gülay Göktürk (Bugün gazetesi), Taha Akyol (Milliyet gazetesi), Bejan Matur (Zaman gazetesi), Prof. Dr. Nur Vergin (İstanbul Üniversitesi), Avni Özgürel (Radikal gazetesi)
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum