15 Haziran 2009

Bilge Köylü Çocuklar Minatürk'ü Gezdi

Mazıdağı İlçesinde 44 Kişinin Öldüğü Bilge Köyü Katliamından Kurtulan 4 Çocuk, Karnelerini Aldıktan Sonra Moral Gezisi İçin İstanbul'a Geldi.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/216/istanbul-a-gelen-bilge-koylu-cocuklar-minatur-1693216_o.jpg
Uçakla İstanbul'a Gelen Çocuklar İlk Önce Miniatürk'e Gitti. Burada Mardin Minyatürü Önünde Hatıra Fotoğrafı Çektirip Boğaziçi Köprüsü Üzerinde Yürüdüler.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 44 kişinin öldüğü Bilge Köyü katliamından kurtulan 4 çocuk, karnelerini aldıktan sonra moral gezisi için İstanbul'a geldi. Uçakla İstanbul'a gelen çocuklar ilk önce Miniatürk'e gitti. Burada Mardin minyatürü önünde hatıra fotoğrafı çektirip Boğaziçi Köprüsü üzerinde yürüdüler. Kilo problemine kesin çözüm bulundu. Tıklayın!

Mardinli işadamlarının maddi desteğini alan ressam Canan Gönül'ün davetlisi olan Bilge Köylü Canan(11), Polat(11), Hasret(9) ve Ali Çelebi(9) isimli çocuklar öğretmenleri Sadık Akbulut'un eşliğinde İstanbul'a geldi. Mardin dışına ilk defa çıkan, hayatlarında ilk kez uçağa binen çocuklar İstanbul'da iki gün boyunca ağırlanacak. Öğle yemeğini yiyen Bilge Köylü çocuklar ilk olarak Sütlüce'deki Miniatürk'e götürüldü. Sultanahmet Camii'nden Boğaziçi Köprüsü'ne, Anıtkabir'den Olimpiyat Stadı'na, Atatürk Havalimanı'ndan Peri Bacaları'na kadar bir çok yapının minyatürlerinin bulunduğu parkı gezen çocukların pek neşeli olmadıkları görüldü. Çok ürkek ve çekingen davranan çocukların kendilerini görüntüleyen kameran ve foto muhabirlerinden uzak durmaya çalışması dikkat çekti. Minyatür yapılara hızlıca bakan çocuklar en büyük ilgiyi memleketleri Mardin'in minyatürüne gösterdi. Burada hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar Boğaziçi Köprüsü üzerinden etrafı seyretti, park içerisinde tur atan trenle eğlenceli bir gezi yaptı.

Çocuklar Miniatürk gezisi sonrası dinlenmek üzere otellerine gitti. Akşam Harbiye'de bir otelde gerçekleştirilecek resim sergisine katılacak olan çocuklar yarın Ayasofya ve Sultanahmet Camii'ni gezip, Boğaz turu yapacak. Bilge Köylü çocuklar pazar günü memleketlerine dönecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum