8 Haziran 2009

Çevre Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/cevregunu09.gif
Tüm dünyada 5 Haziran’da kutlanan Çevre Günü Mardin’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Mardin’de “Kamor” denilen yeşil alanda yapılan törene, Vali Hasan Duruer, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Belediye Başkan Vekili Zeyni Bakırcı, Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, daire amirleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, çevreye sahip çıkmanın bütün kişi ve kurumları ilgilendirdiğini ifade ederek, “Çevre bir eğitim meselesidir. Ancak bu sadece bir bakanlığın, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bunun için bütün kişi ve kurumların içinde yer alması gereken milli bir seferberliktir” dedi.

Vali Hasan Duruer’de yaptığı konuşmada “En büyük çevrecilik, çevreyi kirletmemektir.” şeklinde söze başlayarak Mardin’de çok ciddi bir seferberliğin başlaması gerektiğini ifade etti. Vali Duruer, “Şu an tören için bulunduğumuz Kamor Bölgesi birkaç insanın veya birkaç idarecinin emanetine bırakılacak bir yer değildir. Bu bölgenin temiz kalması kullanıma hazır hale getirilmesi ancak bütün kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmeleriyle mümkündür. Valilik olarak bu bölgeyi her türlü çirkinliklerden arındırdık. Düzensizce yapılan küçük kulübeleri kalırdık, buraya ailelerimizin dinlenmesi ve çocuklarımızın oyun oynaması için parklar inşa etmek için çalışmalar başlattık. Yetersiz olan yeşil alanlar için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben huzurunuzda emeği geçen daire amirlerimize, çevre ve tarihi mekânlar konusunda bize her türlü desteğini veren İşadamlarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.

Konuşmasını bir atasözü ile bitiren Vali Duruer, “Son ağaç kuruduğunda, son balık tutulduğunda, son nehir kuruduğunda insanlar paranın işe yaramadığını anlayacaklar.” dedi.

Tören, Çevre Günü kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlenmesinin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum