5 Haziran 2009

Kayalıpınar Köyünde, Örnek Bahçecilik Rol Modeliyle Çilek Yetiştirilecek

Midyat ilçesi Kayalıpınar köyünde, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi ile 30 sera yapıldı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/338/kayalipinar-koyunde-ornek-bahcecilik-rol-mode-1685338_o.jpg
1993 yılında teröristlerin döşediği mayına çarpan minibüste 23 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra batıya göç eden Kayalıpınar köylüleri, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi'nin hayata geçirilmesiyle doğdukları topraklara tekrar döndü.

Cam filmi ile meraklı gözlerden kurtulun

Bir süre işsizlikle boğuşan köylüler, kurdukları seralardan verim elde edince bu işe yöneldi. Çiftçiler, Mardin Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü katkılarıyla örnek bahçe rol modeline hazırlanıyor.

Midyat İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, köyde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Teknik heyet ile köye giden Süleyman Kaya'ya köy muhtarı Hüseyin Ağırman eşlik etti.

Midyat'ta örnek bahçecilik rol modeli ile bir ilke imza atıldığını ifade eden Süleyman Kaya, çilek üretiminde plastik, saman, kuru ot ile örtülme sistemi uygulandığını belirtti.

Kaya, "Bu model ile köylülerimizin çilek yetiştirmeyi başarması hedeflenmektedir. Başarı sağlandığı takdirde kendi pazarlarını kurabilecek duruma gelecekler." dedi.

Köyde 4 dönüm araziye çilek ve domates diktiklerini kaydeden Hüseyin Ağırman, müdürlük tarafından görevlendirilen ziraat mühendisinin verdiği bilgiler doğrultusunda bu yıl ilk defa çilek üreteceklerini kaydetti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum