5 Haziran 2009

Kızıltepe'ye Kopya Affı

Milli Eğitim Bakanlığı, Geçen Yıl "Organize Kopya" Çekilen Mardin'in Kızıltepe İlçesinde Bir Daha Merkezi Sistemle Ortaöğretim Kurumları Sınavı (Oks) Yapılmaması Kararından Vazgeçti.
http://www.tunceliemek.com.tr/resim/%C3%B6ss(4).jpg
Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl “Organize Kopya” çekilen Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir daha merkezi sistemle Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) yapılmaması kararından vazgeçti.
MEB, 6, 7 ve 13 Haziran’da yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavları’nı (SBS) Kızıltepe’deki okul ve merkezlerde de yapmaya devam edecek. Yetkililer, Hürriyet’e şu bilgileri verdiler: “Olaya ilişkin başlatılan incelemede, olayın yaşandığı günlerde adı geçen 33 öğrenciden sadece altısının kopyaya karıştığı tespit edildi. Bu öğrenciler de velilerinin yardımıyla kopya çekmişler. Sınavları zaten iptal edildi. Kopyanın gerçekleştiği ilk zamanlar Kızıltepe’de bir daha sınav yapılmamasını düşünmüştük. Ancak öğrencilerin il merkezine taşınması ve orada sınav yapılması gibi işlemler daha zor olacağından bu kararımızdan vazgeçtik.”
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum