14 Haziran 2009

Loreena McKennitt İstanbul'u büyüledi

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/14/lora.jpg
Türk müzikseverlerin 13 yıllık hasreti dün gece İstanbul'da sona erdi. Kelt müziğinin efsane ismi Loreena McKennitt, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluştu.

Dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye gelen sanatçının konserini İstanbul dışından da gelen yaklaşık 7 bin müziksever izledi. Konseri izleyenler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de vardı. dünya çapında 15 milyona yakın albüm satışıyla dört kıtada 15 ülkede altın platin ve multi plak ödüllerinin de sahibi olan McKennitt, yaklaşık iki saat sahnede kaldı. Sanatçı konserde sadece şarkı söylemekle kalmadı, yıllardır devam eden müzikal seyahatlerini seyircilerle paylaşarak söylediği her şarkının hikâyesini de anlattı. Yeniden Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden sanatçı, kendisini alkışlayanlara teşekkür etti. Ayrıca Türkçenin çok güzel ve yumuşak bir dil olduğunu da söyledi.

Müzikal seyahat yazarı olarak tanımlanan Loreena McKennitt, konserinde en sevilen parçalarının yanı sıra bizim topraklarımızdan aldığı ilhamla bestelediği şarkılarını da seslendirdi. Sanatçı, 2006 yılında yayımlanan ve Grammy adaylığı olan 'An Ancient Muse' albümünün şarkılarına ağırlıklı olarak yer veren sanatçı, The Gates of Istanbul ve geçtiğimiz yıllarda yaptığı Türkiye seyahatinden sonra yazdığı Kervansaray adlı eserini de söyledi. aynı zamanda iyi bir virtüöz olan sanatçı ap, piyano ve orgla da sesine eşlik etti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Pasion Turca işbirliğiyle konser veren sanatçı, deyim yerindeyse İstanbul'u büyüledi ve müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Loreena McKennitt, İstanbul'daki konserinin ardınan bu akşam 48. Uluslar arası Bursa Festivali kapsamında Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu'nda ve 16 Haziran Salı günü 13. Uluslar arası Magosa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Saramis Antik Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR SANAT ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum