24 Haziran 2009

Mahalle Sakinlerinin Baz İstasyonu Tepkisi

Mardin’de tarihi bir medresenin önüne bırakılan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebesirrr.jpg
Medrese Mahallesinde daha önce evlerinin terasında kurulan baz istasyonlarını söktüren mahalle halkı, şimdi de Zinciriye Medresesinin önünde bir minibüs içinde kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Beşir Örnek, mahallelerinde daha önce birkaç kişinin evinin terasında bulunan baz istasyonlarına gösterdikleri tepki ile söktürdüklerini belirterek aynı firmanın şimdi ise Zinciriye Medresesinin önünde sabitledikleri bir minibüs içinde çalıştırmasına tepki gösterdi.

Baz istasyonun yaydığı Mahalle sakinlerinin ortak tepkisi ile baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını ifade eden Örnek, “Baz istasyonunu sokak ortasında park ettikleri minibüsle kuruyorlar. Bu baz istasyonları insan sağlığı için tehlikeli, bize sormadan ve danışmadan kuruyorlar. Çevre Müdürlüğü de buna izin veriyor. Çevre Müdürlüğü insan sağlığıyla oynayamaz. Baz istasyonu açıkça insan sağlığını etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonları insan sağlığı için son derece tehlikelidir.”diye konuştu.

Örnek, sokak ortasında park edilen aracın kaldırılması için defalarca 155 aracılığı ile polisi aramalarına rağmen aracın kaldırılması için bir girişimin başlatılmamasına ise anlam veremediğini söyledi.

Uzmanların baz istasyonlarının özellikle kalp pili olan kişilere büyük zararları olduğu konusunda ciddi uyarılarının bulunduğunu hatırlatan mahalle sakinlerinden Rıdvan Acabey ise “Bu konuda baz istasyonunun kurulduğu mahallemizde kalp pili ile yaşayan insanlarımız var. Kaldı ki baz istasyonları sadece kalp pili olan vatandaşlara değil herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan vatandaşlara bile zararlı. Biz mahalleli olarak bu baz istasyonunu kesinlikle istemiyoruz. Bu baz istasyonunun kaldırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Tepkimiz bununla kalmayacak ve yargıya gideceğiz” diye konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum