9 Haziran 2009

Mardin'i Venedik ve Toledo Gibi Yapacağız

Mardin'de Tarihi ve Kültürel Mekânların Restorasyonları Devam Ediyor.
http://www.yapi.com.tr/V_Images/2009/haberler/68306_mardin.jpg
Mardin'de tarihi ve kültürel mekânların restorasyonları devam ediyor.
Vali Hasan Duruer, eski hükümet konağı, abbaralar ve bir çok tarihi binanın restorasyon ve sokak ıslahını tamamladıktan sonra beton binalara karşı savaş açtı.

Kentsel Rehabilitasyon Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılması planlanan beton binalar bir bir yıkılıyor. Abdulkadir Sincar'a ait beton binanın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yıkılması ile başlanan çalışmalar hızla devam ediyor. Eski Bağ-Kur binası ve Cumhuriyet meydanı alanı içinde bulunan bütün beton binaların önümüzdeki günlerde yıkılacağı belirtildi.

Duruer, 7 bin yıllık tarihi kentin içinde beton bina görmek istemediğini belirterek, Mardin'i tıpkı bir Venedik ve bir Toledo gibi yapacaklarını söyledi.

Mardin'de tarihi ve mimari yapıların aslına uygun bir biçimde bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Duruer, "İnanç ve kültür turizmi bağlamında büyük bir hareketlilik kazanan şehirde turizm potansiyeli her geçen yıl daha da gelişmektedir. Ortalama her yıl 700 ile 1 milyon arasında yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret ediyor. Bu da ekonominin canlanmasına vesile oluyor. Artık turist sahil yerine tarihi ve turistik yerleri gezmeyi tercih ediyor. Mardin'i 2001 yılına hazırlıyoruz. Tarihi binaların üstünde yapılan yaklaşık 500 beton binayı bu yıl içinde yıkmayı hedefliyoruz. Şehre gelen turist beton binaları değil tarihi yerleri gezmek istiyor." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum