12 Haziran 2009

Sağlık Operasyonunda 16'sı doktor 24 kişi tutuklandı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/09/21/k%C4%B1z%C4%B1ltepe.jpg
Mardin'in Kızıltepe ilçesi başta olmak üzere birçok ilde düzenlenen operasyonlarda, organize şekilde suç işledikleri ve devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 16'sı doktor 24 kişi tutuklandı.
Kızıltepe'de organize şekilde suç işledikleri ve devleti zarar uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 136 kişinin gruplar halinde adli mercilere sevk edilmesine başlandı.
Hafta başında Mardin, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Isparta, Kütahya, Antalya, Hatay, Eskişehir, Kocaeli ve Ankara'da yapılan operasyonlarda 136 kişi gözaltına alınmıştı.
Kızıltepe Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan ilk grup olan ve 32 kişiden oluşan sağlık karnesi sahipleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen doktor ve Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarından oluşan 27 kişiden 24'ü tutuklandı. 3 kişinin serbest bırakıldığı gruptan, 16'sı doktor, 8'i Sosyal Güvenlik Kurumu görevlisi 24 kişi tutuklandı.
Öte yandan bugün akşam saatlerinde aralarında medikalcilerin de bulunduğu grubun adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum