30 Haziran 2009

Sempozyumdan sonra müzik dinletisinde stres attılar

Üç günden beri Mardin’de bulunan gazeteci, yazar ve akademisyenler Mezopotamya Ovasına hâkim Zinciriye Butik Otelinde yedikleri akşam yemeğinden sonra Kasımiye Medresesinde müzik eşliğinde halay çekip stres attılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemstr.jpg
Mardin Belediyesi tarafından organize edilen, Mardin Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen 'Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı Uluslararası Sempozyumu' kapsamında Mardin'de bulunan gazeteci, yazar ve akademisyenler, gündüz verdikleri sempozyumdan sonra Kasımiye Medresesinde verilen müzik dinletisine katıldılar.

Mardin Gençlik ve Spor Müzik Grubunun söylediği üç ayrı dildeki yöresel parçalarla coşan davetliler gecenin geç saatlerine kadar halay çektiler.

Mardin Valisi Hasan Duruer, gezi için Mardin’de bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu ve Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun yanında katıldığı müzik dinletisinde Arapça, Süryanice, Kürtçe ve Türkçe parçalar okundu.

Mardin’de düzenlenen sempozyum amacına ulaştığını belirten Mardin Belediye başkanı Beşir Ayanoğlu, bir çok yazar, akademisyen ve gazetecinin katıldığı sempozyumda Mardin’in geleceğine ışık tutacak fikirler ve öneriler ortaya çıktığını söyledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum