15 Haziran 2009

Temizlik Kampanyasına Destek Verelim

Mardin Belediyesi yaklaşık olarak bir ay sürecek “Mardini Temizliyoruz”kampanyası başlattı.
http://www.mardin.bel.tr/2009/haber/AspRes/h064.JPG
Bir ay boyunca her gün bir mahalle Belediye tarafından temizlenecek yıkanacak.Şüphesiz ki bir ay sürecek kampanyayla Mardin’in temizlik sorunu çözüleceği gibi duruyor.

Zaten kampanyayı hazırlayanlarla bununla Mardin’in temizlik sorunun hal olmasını beklemiyorlar.Halkımıza temizliği hatırlatmayı,çöp birikintilerinin insan sağlığı ve ruhsal gelişime olumsuz katkısını hatırlatmayı hedefliyoruz.

Gerçekten kirli bir şehirde yaşıyoruz.Mardin temiz olması gerektiği yerin çok uzağında sokakları kirleterek çöp kutusuna değil de çöpleri sokağa atarak “belediye çalışmıyor”Belediye Temizlik yapmıyor”diye sitem etmek çözüm değil.herkes bu işin bir ucundan yakalamalı belediyenin kampanyasının özellikle yerel basın olarak desteklemeliyiz.

Temizlik bilincini sürekli gündemde tutmalıyız.Şehrimizin menfaatine olan hayırlı işlerde bazı kişisel çıkarları bir tarafa bırakmalıyız.

Yere çöp atmayı,sokakları kirletmeyi kul hakkı ihlali olarak gören,bir inanan,sokağını evinin bir parçasıymış gibi gören ve onu da her gün süpüren bir geleneğin insanlarıyız.

Zinciriye medresesinin bulunduğu sokakta doğup orada büyüdüm.Annelerimiz sadece evlerini değil evlerin önündeki sokağıda temizlerdi.Sokak bağımsız bir mekan değil,evin bir parçası,bir odası gibi algılanırdı.Sadece evinin içi değil evinin bulunduğu sokağı kirli olanlarda ayıplanmalı.Süpürme işi evin içinde başlar sokakta biterdi.

Çöpçülerde sadece tenekelerdeki çöpleri boşaltmak kalırdı.o zamanın anneleri duyarlı,sokakları temiz çöpçüleri de mutluydu.

Mardin!de sokağı evin bir parçası görme anlayışı artık kalmadı.Şehirleşme,barınma şekilleri müstakil evlerden,apartmanlara doğru değişmesi temizlik anlayışını değiştirdi.Bunu da doğal karşılarım apartmanda yaşayan bir insandan sokağını süpürmesini de beklemiyoruz.Ama hiç olmazsa,çöpleri poşete koymak çöp poşetini de çöp kutusuna atmak çok mu zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum