30 Haziran 2009

Yemekteyiz Programının yarışmacısı yemeğini önce gazetecilere test ettirdi

Mardin’de çekimleri yapılan ve bu akşam başlayarak ekrana gelecek programla ilgili heyecan kent sakinlerini şimdiden sardı bile…
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeflorans.jpg
SHOW TV iç yapımlar tarafından yapılan ve hafta içi her gün ekranlara gelen Yemekteyiz programında bu hafta Mardinliler yarışıyor.

Biri erkek beş yarışmacının kendi aralarında yarıştığı programa yarışmacı olarak katılanların arasında; Mardin yemekleriyle ilgili hamaratlığıyla bilinen Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Florans Orundaş da var.

Bu akşam saat 22.30 da yayınlanmaya başlayacak olan Yemekteyiz programı için kameraların karşısına geçen ve Mardin’e özgü yemek çeşitlerini programdaki yarışmacı arkadaşlarıyla paylaşan eğitimci yarışmacı Florans Orundaş, Program için hazırladığı mönünün tekrarını bu defa da Mardinli gazeteciler için hazırladı.

Mardinli Gazetecileri kente özgü taş yapılı evinde ağırlayan Florans Orundaş; program için hazırladığı ve “Lebeniye (keldani Çorbası), Kınnıble bulgur Pilavı, Maldum (Dizme), Kıtelraha, Kaparili çoban Salatası. Kudüs Reyhan Salatası’ndan oluşan yarışma mönüsünü bu defa evinde ağırladığı gazetecilerle paylaştı.

Mardin Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Cihan Haber Ajansı Mardin temsilcisi Şeyhmus Edis, Akşam Yayın Grubu Mardin Temsilcisi Kadir Üründü ve Mardinli Eğitimci yazarlardan Murat Bağış’ı evinde ağırlayan Florans Orundaş, Mardin yemek kültürü ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu programa; Mardin’in tanıtımına katkıda bulunmak için katıldığına işaret eden Florans Oruntaş; “Mardin Mutfağı çok zengin çeşitleri içeren zor ama aynı zamanda çok leziz çeşitler içeriyor. Mardin’in tanıtımına katkıda bulunmak için bu programa katılmak benim için bir görev idi. Katıldım inşallah bu anlamda Mardin’e olumlu tanıtımlarla katkıda bulunacağız. Mardin mutfağını en iyi tanıtacak kişilerin başında gelenlerden biri olduğuma inanıyorum. Daha önce Mardinb yemekleri ile ilgili yaptığım bir araştırma var. Bu araştırmanın sonucunda 578 adet yemek çeşidinin tarifini yazdım. Bu tariflerim yazılı şekilde bende duruyor. Bunu daha sonra kitaplaştıracağım. Ayrıca Mardin Valiliği’nin Yaşayan Tarih Mardin adlı kitabında 15, Türk Mutfağı yöresel yemekler kitabında da 25 adet Mardin yemeklerinin tarifini içeren yazılarım mevcuttur. Dolayısıyla bu konuda Mardin’i layıkıyla tanıtmanın gayreti içerisindeyim. Tüm Mardinlilerden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Caner Erdem yönetimindeki Show TV İç Yapımlar tarafından hazırlanan, ‘Yemekteyiz ’ 38. haftasında Mardin’li yarışmacıları ile yine çok renkli.

5 yeni yarışmacı, 5 akşam yemeği ve kazanan büyük ödül 10.000 TL’yi alacak.

Kıyasıya rekabetin, muhteşem lezzetlerin bir arada olduğu ‘Yemekteyiz’ Mardin bu hafta yine birbirinden eğlenceli yarışmacıları ile sizleri ekran başına kilitleyecek.

İşte 38. haftasındaki ‘Yemekteyiz’ Mardin’in birbirinden eğlenceli yeni yarışmacıları:

• ZELAL TELLİOĞLU

30 yasında. Devlet memuru. Mardinli . Geçici dövme yapmayı,arkadaşlarıyla alışveriş yapmayı ,tarihi, yerlerde resim çekmeyi seviyor.

• NECMETTİN AKTAY
40 yaşında. Hiç okula gitmemiş. Aslen Mardinli. 25 yıldır evli ve 3 çocuk babası. 5 yıldır bir otelde çalışıyor. Çocuklarını okula göderebilmek için bu yarışmaya katılıyor. Mardin’i en güzel şekliyle tanıtmak istiyor..

• SEVAL BİNGÜL
40 yaşında. Mardin’li. Bir firmada satış temsilciliği yapıyor.14 yaşında bir oğlu var. Eğer kazanırsa kendine ait bir eve geçmek istiyor. Kendisine oldukça güveniyor

• FLORANS ORUNDAŞ
Florans, halk eğitimde müdür yardımcısı. Özelliği tüm yöresel yemeklerle ilgili bir bilgisi var.Bekar. Sürekli sosyal faaliyetlerle ilgileniyor.

• CANAN UNCU
23 yaşında. Evli ve 1 çocuk annesi. Babasına yardım ediyor.

Kadir ÜRÜNDÜ MARDİN
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum