16 Temmuz 2009

Aydoğan'dan "Zergan' tepkisi

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan son günlerde Kızıltepe'nin gündem konusu olan 'Zergan Deresi'nin ıslahı' konusuna bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla alakalı duyarlılığını dile getirdi.

MGC Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelen ve Zergan Deresi'nin mevcut durumunu halkın sağlığı için oluşturduğu tehditi paylaşan MGC Başkanı Cemil Aydoğan hazırladığı basın açıklamasını basın mensuplarına okudu. Aydoğan hazırladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer Basın Mensubu arkadaşlarım; Bugün burada demokratik ifade hakkımızı, önemli bir çevre ve sağlık sorununu dile getirmede kullanmak üzere toplandık. Kızıltepe ilçesi olarak birçok il merkezinden büyük olmakla övünmekteyiz ancak alt yapı ve belediyecilik hizmetleri değerlendirildiğinde çok büyük bir köy olarak ortada kalmaktayız.

Tabi, Kızıltepe’de aksayan hizmetler saymakla bitmez. Havaların ısınmasıyla içinden çıkılması zor bir hal alan, son günlerde Çevre Gönüllüleri Derneği ve bazı sivil toplum örgütleri ile Basın kuruluşlarının destekleriyle başlatılan Zergan Deresi’nin mikroplardan arındırılması ve ıslah çalışmalarının gerçekleştirilmesi kampanyasına olan güçlü desteğimizi bir kere daha dile getirmek istiyoruz.

Bir zamanlar içilecek kalitede suyuyla çağıldayan Zergan, maalesef artık atık sularla dolmuştur. Yani şu an, açık bir atık su şebekesi görevi görmektedir. Hal böyle olunca ilçe merkezinin orta yerinden geçen bu dere yatağı, öncelikle kötü kokusuyla ve çirkin görüntüsü ile insanları rahatsız etmektedir. Bunlardan da öte çok büyük sağlık sorunlarını doğurmada ve yaymada, adeta bir kimyasal silah gibi işlemektedir. Zergan, atık sular ve çöplerle dolu görüntüsü ile Kızıltepe için utanç vesilesidir. Ayrıca dere yatağına yapılmış olan evlerin risk altında olması da belediyenin ilgi alanındadır.

Kızıltepe’de, halkı temel aldığını, insan hayatına önem verdiğini söylem haline getirmiş kişiler üçüncü defa belediyede iktidarı elde etti. Kızıltepe halkı olarak bu arkadaşlarımızdan en başta bu ilkel durumu çözmelerini istiyoruz. Aksi takdirde söylemleri ile bağdaşmayan, insana değer vermekten uzak bir yönetim sergilemiş olurlar.

Bunun yanında, halk olarak hakkımızı hukuki zeminde elde etmek üzere ilgili yargı organlarına başvuracağımızı bildirmek istiyor, konuyu yayınlarıyla gündemde tutan Kızıltepe Ajansı, Taraf Gazetesi ile aydın ve yazarlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz."şeklindeki sözlere yer verdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum