18 Temmuz 2009

BAKAN KAVAF BİLGE KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ.


Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 44 kişinin katledildiği Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü ile olay sonrası göç ettirilen 13 ailenin kaldığı Mazıdağı Eti Fosfat Tesisleri'ni ziyaret etti. Kavaf'ın ziyareti esnasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Zanlıların yakınları Bakan Kavaf'tan yargılamanın Çorum da değil, Mardin'de yapılmasını talep etti.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, önce 44 kişinin katledildiği Mardin Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nü ziyaret etti. Kavaf'ın ziyareti için jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, ziyaret süresince Bilge Köyü'ne giriş çıkışlar yasaklandı. Basın mensuplarının da köye girişine izin verilmezken, gazetecilerle jandarma görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Kavaf, köyde kalan 62 çocuk için kurulan rehabilitasyon çadırında çocuklarla görüştü. Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde rehabilite edilen çocuklarla bir süre sohbet eden Kavaf, daha sonra köyde incelemelerde bulundu.

Bakan Kavaf ardından, olayda tutuklanan kişilerin yakınları oldukları için köyden göç etmek zorunda kalan 13 ailenin koruma altında tutulduğu Mazıdağı Eti Fosfat Tesisleri'ne geçti. Kavaf burada 13 aile ve çocuklarıyla görüşürken burada da gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmedi. Tesislerde kalan 13 ailenin sıkıntılarını dinleyen Kavaf, ailelerin talepleri doğrultusunda yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ailelerin Bakan Kavaf'a, kaymakamlık tarafından ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen kendilerini rahat hissetmediklerini söyledikleri öğrenildi. Ailelerin tesiste kalan diğer ailelerle bile güvenlik nedeniyle görüştürülmedikleri için başka yere götürülmelerini ya da kent merkezlerinde güvenliklerinin sağlanmasını talep etti. Ayrıca 44 kişinin katletildiği olayın yargılamasının Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olması nedeniyle rahatsızlıklarını iletti. Aileler Bakan Kavaf'tan yargılamanın Mardin'de yapılmasını talep etti.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum