18 Temmuz 2009

Diyarkart uygulaması başlıyor

http://www.diyarbakir-bld.gov.tr/newsimages/200971510142246.jpg
Diyarbakır’da şehir içi ulaşımı güvenli, konforlu ve ucuz hale getiren toplu taşımacılık sistemi yeni bir döneme giriyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı 4 Eylül gününden itibaren yolcu ve şoförler arasındaki para alış verişinin tamamen ortadan kalkacağını, toplu taşımada yalnızca Diyarkart’ın geçerli olacağını açıkladı. Büyükşehir 4 Eylül gününe kadar Diyarbakırlı yurttaşların Diyarkart çıkarmaları gerektiğini belirtti. Buna göre Diyarbakır’da yaşayan yurttaşların toplu taşıma sisteminden yararlanabilmeleri için bir an önce Büyükşehir Belediyesi Konukevi altında bulunan Diyarkart Merkezi’ne giderek Diyarkart edinmeleri gerekiyor.

Diyarkart’ta ucuz yeni tarife

İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı yeni kart tarifelerini de açıkladı. Buna göre 4 Eylül gününe kadar tam kart bedeli 2 TL, indirimli kart bedeli 5 TL ve ücretsiz kart bedeli 10 TL olacak.

Diyarkartla ucuz yolculuk

Diyarkartla yolculuk yapan kişiler daha ucuza seyahat edebiliyor. İndirimli kart hakkı bulunan bir yolcu kartla yolculuk yaptığında sadece 68 kuruş ödeme yapıyor. Eğer bu yolcu indirimli Diyarkart almamışsa 1 TL ödeme yapmak zorunda kalıyor. İndirimli hakkı bulunmayan sivil yolcular ise bir defaya mahsus olmak üzere 2 TL’ye Diyarkart edinebiliyor ve doldurduğu kontürle yolculuk başına 91 kuruş ödeme yapıyor.

Para alışverişi kalkıyor
İşletme İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, 4 Eylül’den sonra şoförlerde kart bulunmayacağını bu nedenle herkesin kart edinmesi gerektiğini belirterek, “4 Eylül’den sonra kartsız yoluculuk yapılmayacak” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum