14 Temmuz 2009

Hayırsever İşadamından Eğitime Destek..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/mardin.jpg
Geçtiğimiz günlerde Mardin Valisi Hasan Duruer tarafından “Okulumu Yaptır” sloganıyla başlatılan eğitime destek kampanyası kapsamında Mardin'li hayırsever iş adamı Ahmet Demir Yeşilli ilçesine 17 derslik lise yaptırıyor.

Eğitime verdiği destekle Mardin'de şu ana kadar 2 ilköğretim okulu, bir ana okulu ve sağlık ocağı kazandıran hayırsever iş adamı Ahmet Demir, şimdi de kendi doğup büyüdüğü ilçeye 17 derslik lise binası için Mardin valiliği ile protokol imzaladı.

Valilik Makamında düzenlenen imza törenine Vali Hasan Duruer, Vali Yardımcıları Yavuz Selim Süzer ve Murat Girgin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve Hayırsever işadamı Ahmet Demir katıldı.
Mardin'in eğitim kalitesinin yükselmesi için hayırsever iş adamlarının okul yaptırmasını isteyen Vali Duruer, hayırsever iş adamı Ahmet Demir eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında Yeşilli ilçesinde 17 derslik lise binası yaptıracağını söyledi.

Hayırsever iş adamı Ahmet Demir şu ana kadar İlçede 2 ilköğretim okulu bir ana sınıfı ve sağlık ocağından sonra şimdi de lise yapmak için valilikle protokol imzaladığını ifade eden Duruer” Valilik olarak arsayı tahsis ettik. Gerekli alt yapı çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki günlerde lisenin temelini atacağız. Her zaman söylediğim gibi cehalete karşı hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz gerekir. Mardin'in eğitim düzeyini yükseltmek için Mardin'li hayırsever iş adamlarının desteğini bekliyoruz. Valilik olarak ta Mardin'de 17 derslik ilköğretim okulunun temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Ayrıca Güler Sabancı Mardin'de 200 yataklı öğrenci yurdu yaptıracak. Mardin'e okul yaptırma isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız. Bu konuda duyarlı olan hayırsever iş adamı Ahmet Demir'e teşekkür ediyorum.” Dedi

Hayırsever iş adamı Ahmet Demir ise, hayatı boyunca babası gibi kendini eğitime adadığını söyledi. Demir” Daha önce Yeşilli ilçesine 2 ilköğretim okulu, bir ana okulu, sağlık ocağı kazandırdım. Şimdi de ihtiyaç üzerine lise yaptıracağım. Bütün imkânları kullanarak, en son teknoloji ile okulu yaptıracağız. Hayatım boyunca da eğitime destek vermeye çalışacağım. ”şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum