4 Temmuz 2009

Mardin'den Kemal Sunal'a mektup var

Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal, vefatının 9. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anılırken Mardin'de vatani görevini yaptığı öğrenilen Ali Sunal katılamazken, askerden babasına hitaben yazdığı mektup okundu.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/9585/8329585.jpg
Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal, vefatının 9. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine, Kemal Sunal'ın eşi Gül, kızı Ezo ve annesi Saime Sunal katıldı. Törene, Mardin'de vatani görevini yaptığı öğrenilen Ali Sunal katılamazken, askerden babasına hitaben yazdığı mektup okundu.


KEMAL SUNAL'IN HAYAT HİKAYESİ

FOTOĞRAFLARLA KEMAL SUNAL EFSANESİ

Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül Sunal, Kemal Sunal'ın yokluğunun çok büyük bir boşluk yaratığını belirterek, “9 yıl nasıl geçti bilmiyorum, ama bizim için çok zor oldu” dedi.
Bir gazetecinin, “törene sanat dünyasından katılımın az olduğunu” ifade etmesi üzerine Gül Sunal, eşinin arkadaşlarının hepsinin kendisini aradığını, bunun bir anma toplantısı değil, ailece yapılan bir dua olduğunu söyledi.
Sunal, eşi Kemal Sunal'ın bütün dostlarına minnettar olduklarını kaydederek, “Hepsine teşekkür ediyorum, bizimle yakından ilgilendiler” diye konuştu.
Gül Sunal, vatani görevi 16 Eylülde sona erecek olan oğlu Ali Sunal'ın kendilerine sürekli mektup gönderdiğini belirtti.
Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anma törenine katılanlara daha sonra helva dağıtıldı. Törende, sanatçı Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal ile eşi Gül ve kızı Ezo Sunal'ın gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

OĞUL SUNAL'IN MEKTUBUNDAN



Bu arada Ali Sunal'ın törende okunan 4 sayfalık mektubun son sayfasında şu ifadeler yer alıyor:
“... Baktık ki bu iş böyle olmayacak, bir umut ışığı doğmayacak, bizden başkası bizi anlamayacak, gururum, kardeşim de dönünce sen varmışsın gibi hayata, birbirimize bağlandık.
Yaşamalıydık. Sen gittin ve biz burada kaldık. Merak etme rahat, huzurlu uyu. Yeni doğan, seni hiç tanımayan kardeşler de izliyor, Hababam'ı, Tosun Paşa'yı, Salako'yu... Bıraktığın eserler mutlu ediyor, hayata umutla baktırıyor bir ömür boyu. Koruduğun efsane soyadını milyonlar koruyor, milyonlara aktarıyor artık. Bir de yeni isim koydular 'Melek Şaban' diye, tarihe bıraktık. Sen gittin ve biz burada kaldık. Biz mi? Hala bir yanı kırık, ama gururlu, dimdik ayaktayız. Senin emanetinden hiç ayrılmadan yaşamaktayız. Bir tek bugünde ayrıyız.
Biz arkadaşlarla vatani görev için Mardin'de silah altındayız. Bu mektupla benim, annemin, Ezomun, sevenlerinin kalpleri birleştik başucundayız. Bize bıraktığın güzelliklere minnettarız. Çok özledik ama ağlamayacağız. Gözün arkada kalmasın, hiç ayrılmayıp seni sonsuza dek bizimle yaşatacağız. Tamam sen gittin ama biz burada kaldık.”
mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum