28 Temmuz 2009

Mardin’i Gap Spor Şampiyonasında Bilge Köylü Çocuklar Temsil Edecek

Mazıdağı İlçesine bağlı bilge Köyünde yaşanan katliamın yaraları yavaş yavaş sarılmaya başlanırken anne, baba ve akrabalarını kaybeden çocuklar GAP Şampiyonasına hazırlanıyor.

5-9 Ağustos tarihleri arasında Elazığ ve Batman illerinde düzenlenecek olan GAP Yaz Spor Oyunlarında Mardin’i Bilge Köyü çocukları temsil edecek.

Mardin’in Mazıdağı İlçesine bağlı bilge Köyünde yaşanan katliamın yaraları yavaş yavaş sarılmaya başlanırken anne, baba ve akrabalarını kaybeden çocuklar GAP Şampiyonasına hazırlanıyor.

Bilge Köyünden gelen çocukları Şehir merkezindeki Nuh Baba Olimpik Havuzda usta öğreticiler eşliğinde yüzme öğreten Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Fidan, amaçlarının hem Bilge Köyü çocuklarına yaşadıkları travmayı unutmak hem de onları zararlı alışkanlıklardan koruyarak spor şenliklerine hazırlamak olduğunu söyledi. Bilge Köyü’nden gelen 22 öğrenciye yüzme öğrettiklerini anlatan Fidan, öğrencilerin ilk defa havuza girmelerine rağmen azimleri sayesinde iki gün içinde yüzme öğrendiklerini belirtti.

Çocuklara yüzme öğreten milli sporcu Nuri Batır ise Bilge Köyünden gelen çocukların yüzme sporuna olan ilgilerinden dolayı hemen adapte sağladıklarını dikkat çekti. Çocukları iki ayrı kategoride GAP Şampiyonasına hazırladıklarını belirten Batır, “Aralarında çok iyi derece yapacaklarına inandığım çocuklar var. Bu çocuklar ilk defa yüzmeyi öğrenmelerine rağmen onlara öğrettiğim yüzme tekniği ile hemen yüzmeyi öğrenip teknikleri uygulamaya başladılar.”dedi.

İlk defa yüzme havuzunda suya girdiklerini anlatan 12 yaşındaki Ahmet Çelebi, hiç öğrenemeyecekmiş gibi kendisine gelen yüzmeyi iki günde öğrendiklerini söyledi. Yüzmenin dünyanın en zevkli sporu olduğunu söyleyen 10 yaşındaki Halil Çelebi ise GAP Şampiyonasından madalya alacağına inandığını ifade etti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum