3 Temmuz 2009

Mardinli Öğrenciler İzmir Yolcusu

Milli Eğitim Bakanlığının geçen sene hazırladığı ve bu yıl da devam ettireceği Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mardinli öğrenciler bu sene İzmir’e gidecekler.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeizmire.jpg
Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği, ülkemizin 81 ilindeki farklı kültürden, farklı geleneklerden gelen öğrencilerin kaynaşmasını amaçladığı ve “Gönül Köprüsü” ismini verdiği proje bu yıl da devam ediyor.

Okulların kapanıp sınavların bitmesiyle beraber start alan proje kapsamında Mardinli öğrenciler bu sene Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’e gidecekler. Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Atalay’ın başkanlığını yapacağı öğrenci kafilesi Pazartesi günü uçakla İzmir’e hareket edecek.

Yolculun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma temposu içinde olan Gönül Köprüsü Projesi İl Koordinatörü Vasi Ete, Yürütme Kurulu sorumlusu Erdal Öztürk ve kafile başkanı Zeki Atalay son bir değerlendirme toplantısı yaptılar.

Öğrenciler ilçe ve köylerden seçildi…

Öğrenci seçiminde son derece titiz davrandıklarını ve öğrencilerin tamamını ilçe ve köylerden setçilerini söyleyen Proje İl Koordinatörü Vasi Ete sözlerini şöyle sürdürdü.

“Daha önce hazırlanan bu tip projelerde ve gezilerde Merkez öğrencileri üzerinde yoğunlaşıldığını gördüm. Bunun çok doğru olmadığını, ilçelerde ve köylerde bulunan öğrencilerin de bu projelerden faydalanması gerektiğini düşündüğümden dolayı İzmir gezisine gidecek öğrencileri Mardin Merkez’den değil, ilçe ve köylerden seçtik. Sayıları belirlerken de ilçe ve köylerin öğrenci nüfusunu dikkate alıp dengeli bir dağılım yapmaya gayret ettik.”

Atalay: Gönül Köprüsüyle Türkiye büyük bir aileye dönüştü…

Gönül köprüsü projesinin Türkiye’yi adeta büyük bir aileye çevirdiğini ifade eden kafile başkanı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Atalay, İzmir gibi Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birini ziyaret edecek olmamız çok anlamlı olacak dedi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü.

“Henüz Mardin dışına, hatta köyünün dışına bile çıkma imkânı bulamamış öğrenciler bu proje sayesinde farklı bir dünyaya yelken açacaklar, farklı yerler görecekler, arkadaşlıklar ve dostluklar edinecek, tanışıp kaynaşacaklar. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz gezerek ufuklarını zenginleştirecek ve hayata artık farklı pencerelerden bakabilecekler.”

Öğrencilerimiz kültür elçisi olacak…

Mardin’i İzmir’de en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirten Atalay, Türkiye’nin dört bir köşesinden bu projeyle birlikte yollara düşen yüz binlerce öğrencinin aynı zamanda birer kültür elçisi olacağının altını çizdi.

Öztürk: Öğrencilerle beraber Mardin’in güzelliklerini de İzmir’e gönderiyoruz…

İzmir’e gidecek öğrencilerimizin mutlu günler geçirip Mardin’i en iyi şekilde temsil edeceklerine ve tanıtacaklarına inandığını belirten Proje Yürütme Kurulu sorumlusu Erdal Öztürk, öğrencilerimizle beraber Mardin’e özgü bütün güzellikleri de İzmir’e gönderiyoruz dedi.

Öztürk, sözlerini şöyle bitirdi: “Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da Mardin Gönül Köprüsü projesinin unutulmayan şehri olmasını arzu ediyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz.”
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum