19 Temmuz 2009

SICAKTAN BUNALAN HAVUZDA SERİNLİYOR

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C9356254200795586.jpg
Mardin’de, havaların ısınmasıyla birlikte sıcaklarından bunalan vatandaşlar havuzlarda serinliyor. Mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı Mardin’de gençler ve çocuklar serinlemek için havuzları doldurdu. Mardin’de son günlerde hava sıcaklıklarının artması ve okulların da yaz tatilinde olması sebebiyle havuzlara olan ilginin arttığı kaydedildi.

Yay Grant Otel’de bulunan Havuz işletmecisi Mehmet Çelebi, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle havuza rağbetin arttığını belirterek, işlerinin iyi olduğunu söyledi. Çocukların akarsularda ve sağlığa elverişsiz yerlerde serinlemeye çalışmasının tehlikeli olduğunu kaydeden Çelebi , "Birçok boğulma olayının yaşandığı çevre illerde, havuzlara daha çok rağbet gösterilmesi gerekir. Akarsularda boğulma tehlikesine aldırmadan ve sağlıklarını hiçe sayarak mikroplu sularda serinlemeye çalışan çocukların havuzlar yönlendirilmelidir" dedi.

Mardin’de, hava sıcaklığının 30 ile 40 derece arasında değiştiğini belirten Çelebi , " Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklar arttığı için Mardinliler, havuzlara girerek serinliyor. Cuma günleri hariç, diğer 6 gün içerisinde erkekler havuza gelebilirler. Cuma günü ise sadece bayanlar için havuzu tahsis ettik. Yüzme havuzunun suları sürekli olarak değiştiriliyor. Sağlıklı bir şekilde yüzmek isteyenlerin uğrak yeri haline geldik. Özellikte hafta sonları havuza gelenlerin sayısında büyük bir artış var. Cuma günleri bayanlar yüzme havuzuna geliyorlar. Cuma günleri bayanlar dışında kimseyi almıyoruz. Bayanlarda yoğun ilgi gösteriyor. Sıcakların artmasıyla birlikte havuzda serinlemek isteyenlerin sayısında artış yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Vatandaşlar, boğulma olaylarına karşılık havuzların sayısının arttırılması gerektiğini belirterek, "Serinlemek için havuz yerine akarsuları ve sağlıksız ortamları tercih eden dar gelirli ailelerin çocuklarını havuzlara yönlendirmek gerekir. Havuzlar çocuklar için oldukça güvenlidir. Ama akarsularda ve sağlıksız şartlarda serinlemeye çalışan çocuklar dikkate alınmalıdır" diye konuştular.

Sıcaklıktan bunalan Bazı vatandaşlar da mesire yerleri ve piknik alanlarında ağaçların gölgesinde sıcağın etkisinden korunmaya çalışıyor.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum